Osztrák piacra lépnek a magyar sörhűtők

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 23. 12:25

A Thermotechnika-Crowncool (TC csoport) az osztrák piacra lépésével Ausztria első országos lefedettségű értékesítői és szervizelő hálózatát hozza létre a kereskedelmi és vendéglátó ipari hűtők piacán. A hat európai országban jelen lévő cégcsoport több tagja is szerepet kaphat az új tevékenységben.

Ausztriában nyit új telephelyet a főként a hűtővitrineket és sörhűtőket gyártó és szervizelő Thermotechnika-Crowncool (TC European Economic Interest Group) cégcsoport, ugyanis úgy látják, hogy nincs másik, országos lefedettséggel rendelkező hasonló vállalkozás a nyugati szomszédunknál – tájékoztatta a Világgazdaságot Kiss János ügyvezető-tulajdonos.

A csoport már korábban is tervezte az ausztriai piacra lépést, eredetileg a Közép-Kelet Európának kifejlesztett tejhűtők kapcsán. Az osztrák piac elemzése alapján döntöttek úgy, hogy mint régiós, mind országos szinten elkezdik az értékesítést és a szervizelési szolgáltatást is. A lépést mintegy két éves előkészítés előzte meg, az ausztriai cég alapításakor nyújtott állami támogatás mértéke, meglepte az üzletembert is.

A konkrét település kiválasztása még folyamatban van, de az már biztos, hogy a cég Linz térségébe telepíti osztrák egységét. Azért esett Linzre a választás, mert a társaság hagyományos magyarországi partnereinek – sör és üdítő gyártók – ottani érdekeltségei is abban a térségben rendelkeznek telephelyekkel, valamint Bajorország közelsége is döntő jelentőségű volt.

„Az osztrák céget már megalapítottuk, a stáb már össze is állt, a munkát januárban kezdjük eleinte öt fővel, majd nyárig tíz főre bővítünk, a tervek szerint 2013 elejétől pedig már 20 munkatársunk dolgozik Ausztriában a cég alkalmazásában” – idézi a szakembert a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink