Ősz a Krúdy-negyedben

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 10. 15. 10:03

A magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazi Krúdy-élményt ígér az Ősz a Krúdy-negyedben rendezvény idejére. Kiállítások, tárlatvezetések, kártyás programok, gasztronómiai foglalkozás, fiáker utazás és számos más program várja a Krúdy-negyedbe látogatókat. A múzeum kiállításai ezen a napon díjtalanul látogathatók, a programokon való részvétel szintén ingyenes.

10.00-18.00 között a Krúdy-negyed utcáin: Fiákeres utazás
Üljön be egy valódi, elegáns fiákerbe, hogy Óbuda varázslatos utcáit a ringatózó bársonyülésről egy igazi századfordulós polgár szemével láthassa! Indulás folyamatosan a múzeum épülete elől.
10.00-17.00 között a múzeum épületében:
Játék az időn át
Berendezett úri szalonunk sarkában a Mare Temporis játékai időutazásra hívnak minket a kártyázás történetének izgalmas, mulatságos, és sokszor megdöbbentő világába.
Csaló ujjak iskolája
Bárki tanulhat izgalmas kártyatrükköket pár perc alatt is. Most belekóstolhatnak a tudományba, mely az első tréfás kedvű játékossal kezdődött, és napjainkra mesteri bűvészetté vált.
Kártyabarlang
Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a homoludens.hu Egyesület játékmesterei. Modern kártyajátékok tanítása, különleges mini- és óriás kártyák, kártyajáték-, kártyavár építési- és kártyalap hajítási versenyek.
Süsd ki magad!
Kártyakiállításunktól megihletve kártya alakú kekszet formázunk, majd sütés után csoki írókázással díszítjük.
11.00 és 15.00-kor: Tárlatvezetés* a „Nekem soha nem volt otthonom” – Krúdy Gyula budapesti életének színterei című állandó kiállításban Balogh Ádám muzeológussal.
13.00 és 16.00-kor: Tárlatvezetés* a Szerencsés lapjárást! 150 éves az Első Magyar Játékkártyagyár című időszaki kiállításban Németh Ádám múzeumpedagógussal.
*A tárlatvezetések regisztrációhoz kötöttek: [email protected]; 1/375-6249
A programokon való részvétel és a kiállítások látogatása ezen a napon ingyenes.

Az Ősz a Krúdy-negyedben társrendezői: Óbudai Társaskör, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Óbudai Népzenei Iskola
Bővebb információ és további programok: www.obudaitarsaskor.hu/index.php/hu/component/jem/event/39185-osz-a-krudy-negyedben

Kapcsolódó cikkeink