Összevonnák az állami marketingcégeket

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 12. 00:01

A Nemzetgazdasági Minisztérium az Agrármarketing Centrum, az ITD Hungary Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. összevonásának lehetőségét vizsgálja.

A három intézmény az agrárgazdaság, a gazdaságfejlesztés és az idegenforgalom területén azért jött létre, hogy szervezett módon segítsék a magyar áruk és szolgáltatások hatékony piacra jutását bel- és külföldön.
Az Agrármarketing Centrum feladata a közösségi marketing elemeinek alkalmazásával a magyar agrártermékek bel- és külpiaci értékesítésének támogatása,  továbbá a magyar élelmiszergazdaságban a korszerű kereskedelmi módszerek elterjesztése.
A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség, az ITD Hungary Zrt. alapvető feladata – a külföldi közvetlen tőkebefektetések előmozdítása mellett – a magyar vállalkozások külpiaci tevékenységének segítése.
A Magyar Turizmus (MT) Zrt. tevékenységének célja, hogy hozzájáruljon a magyar turisztikai kínálat piacra viteléhez, és így elősegítse az ország belföldi és nemzetközi turizmusból származó bevételek növelését – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó cikkeink