2030-ra teljesen megváltozik a ma ismert életünk – Stumpf-Biró Balázs a legújabb Future Trade Podcastban

Szerző: Glázer Szilvia Dátum: 2022. 09. 27. 09:38

2030-ra tényleg véglegesen átalakul az életünk? Milyen stádiumokon megy keresztül a világunk?miközben a teljes összeomlás felé haladunk. Hogyan kell felkészülni egy felelős vállalatvezetőnek a már most elindult válságra?

Többek között erről is beszélgetett Krizsó Szilvia Stumpf-Biró Balázs összeomlás kutatóval a FutureTalks Business Podcast legújabb adásában.

Összeomlást prognosztizál a kollapszológia

A kollapszológia tudománya komplex rendszerekkel és azok viselkedésével foglalkozik, ez alatt érthetünk ökoszisztémákat, társadalmi rendszereket vagy akár egy egész civilizációt. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb kérdés, hogy mikorra várható a jelenlegi emberi civilizáció összeomlása. Stumf-Biró Balázs szerint jósolni nehéz, de az biztos, hogy a 2030-as években merőben más világban fogunk élni, mint most. Egy olyan válságsorozat nyitányát éljük napjainkban, ami megváltoztatja majd a világunkat. Közrejátszik a éghajlatváltozás, a gazdasági válságok, a nyersanyag és élelmiszerhiány, ezeket pedig most felgyorsította a háború.

Az összeomlás fázisai

Az összeomlásnak öt fázisa van: az első a pénzügyi, illetve gazdasági összeomlás, ebből következik az úgynevezett kereskedelmi összeomlás, ahol ezek az ellátórendszerek omlanak össze. Ha mindezeket nem sikerül orvosolni , mert az államok úgymond nem tudnak ezekre rövid távon működő megoldásokat nyújtani, akkor politikai összeomlás következik be. Ezt követheti a társadalmi összeomlás, és végül a kultúra teljes összeomlása, ahol már az egymásba, mint emberekbe vetett hitünk is megrendül. Erre nem lehet mással felkészülni, mint a mélyalkalmazkodással. A mélyalkalmazkodás mozgalmának Stumpf- Biró Balázs az egyik hazai képviselője. Ez a mozgalom azzal foglalkozik, hogy miként tudunk olyan léptékű, rendkívül összetett és mélyreható változásokhoz alkalmazkodni, amik gyakorlatilag a megszokott életmódunkat felborítják és lehetetlenné teszik, beláthatóan rövid időn belül. Jóval átfogóbb, mint például az éghajlati változásokra való környezettudatos életmód. Ami előttünk áll, arra az emberek többségének nem lesz lehetősége felkészülni, ami mindenkinek rendelkezésre áll, az a belső, mentális felkészülés.

Vajon hol járunk az összeomlás felé vezető úton? Hogyan tud egy felelős vállalatvezető felkészülni az előttünk álló évekre? Megállítható-e az összeomlás? Legújabb beszélgetésünk ezekre is választ ad, iratkozzon fel csatornánkra és ne maradjon le hetente frissülő tartalmainkról!

ITT IRATKOZHAT FEL YOUTUBE CSATORNÁNKRA!

Kapcsolódó cikkeink