Összehangolt ellenőrzés Húsvét előtt

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 15. 12:09

A rendőrség, az adó, az élelmiszer-biztonsági és a fogyasztóvédelmi hatóság megszállja az üzleteket. Húsvét előtt szabálytalankodókat keresnek. Főként Budapestre és Pest megyére koncentrál az akció, de bárhol az országban felbukkanhatnak az ellenőrök.

Ellenőrzik a kereskedelmi egységeket, vásárokat, piacokat és a tavaszi, húsvéti szezonális termékeket árusító üzleteket. Megjelenhetnek az ellenőrök a virág, élelmiszer-, és italáru-forgalmazóknál, valamint a különböző rendezvényeken, kiállításokon megjelenő értékesítőknél, szolgáltatóknál is, de a feldolgozóipar és a vendéglátás területén tevékenykedő adózók is számíthatnak revízióra.

A korábbi években a hasonló razziát Kikelet-hadműveletnek nevezték. 2009-ben például összesen 70 ezer hússal kapcsolatos készítményt vizsgáltak meg. Ebből 58 156 volt magyar termék, és ezeknek csupán 0,56 százaléka volt problémás. Az EU-ból származott 11 500 termék, ennek már 0,85 százaléka volt kifogásolható, míg más országokból származó import terméknél már 8,6 százalékos volt az arány. 250 üzletet bezárattak, 100 tonna élelmet lefoglaltak és egymilliárd forint bírságot róttak ki a hatóságok. 2010-re javult a helyzet – írja a szabadfold.hu.

Kapcsolódó cikkeink