Összefogtak az élelmiszerhulladék csökkentésért Nagy-Britanniában
A legnagyobb brit kereskedelmi láncok és élelmiszergyártók együttműködési megállapodást írtak alá.
A nemzeti hulladékkezelési
program WRAP keretein belül megvalósuló kampány célja, hogy 2010-re a tavalyinál 155
ezer tonnával kevesebb élelmiszerhulladék kerüljön a kukákba, ami 370 millió font sterling
megtakarítást jelentene a lakosságnak.
Az együttműködés
elsősorban a friss pékáruk, zöldségek és
gyümölcsök, tej és hústermékek
előállításával, csomagolásával,
raktározásával, forgalmazásával
kapcsolatos tevékenységekre terjed ki. A cél,
hogy a kosárba kerülő termékek minél
tovább frissek maradjanak illetve, hogy a kiszerelések
mértéke igazodjon az áruk eltarthatóságához.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >Felkészülten keresik a legjobb akciókat a vásárlók – EY karácsonyi felmérés
A vásárlók többsége kifejezetten keresi és várja az ünnepi leárazásokat…
Tovább olvasom >Áttörést ért el a DairyX a tejmentes kazein előállításával
Jelentős előrelépést tett az izraeli DairyX Foods start-up a tejmentes…
Tovább olvasom >