Összefogtak az élelmiszerhulladék csökkentésért Nagy-Britanniában
A legnagyobb brit kereskedelmi láncok és élelmiszergyártók együttműködési megállapodást írtak alá.
A nemzeti hulladékkezelési
program WRAP keretein belül megvalósuló kampány célja, hogy 2010-re a tavalyinál 155
ezer tonnával kevesebb élelmiszerhulladék kerüljön a kukákba, ami 370 millió font sterling
megtakarítást jelentene a lakosságnak.
Az együttműködés
elsősorban a friss pékáruk, zöldségek és
gyümölcsök, tej és hústermékek
előállításával, csomagolásával,
raktározásával, forgalmazásával
kapcsolatos tevékenységekre terjed ki. A cél,
hogy a kosárba kerülő termékek minél
tovább frissek maradjanak illetve, hogy a kiszerelések
mértéke igazodjon az áruk eltarthatóságához.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >