Összefogtak az élelmiszerhulladék csökkentésért Nagy-Britanniában
A legnagyobb brit kereskedelmi láncok és élelmiszergyártók együttműködési megállapodást írtak alá.
A nemzeti hulladékkezelési
program WRAP keretein belül megvalósuló kampány célja, hogy 2010-re a tavalyinál 155
ezer tonnával kevesebb élelmiszerhulladék kerüljön a kukákba, ami 370 millió font sterling
megtakarítást jelentene a lakosságnak.
Az együttműködés
elsősorban a friss pékáruk, zöldségek és
gyümölcsök, tej és hústermékek
előállításával, csomagolásával,
raktározásával, forgalmazásával
kapcsolatos tevékenységekre terjed ki. A cél,
hogy a kosárba kerülő termékek minél
tovább frissek maradjanak illetve, hogy a kiszerelések
mértéke igazodjon az áruk eltarthatóságához.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >Zöldülő tányérok és poharak
A növényi termékek nemcsak egy meghatározott célcsoportnak szólnak, hanem egyre…
Tovább olvasom >