Összefogtak az élelmiszerhulladék csökkentésért Nagy-Britanniában
A legnagyobb brit kereskedelmi láncok és élelmiszergyártók együttműködési megállapodást írtak alá.
A nemzeti hulladékkezelési
program WRAP keretein belül megvalósuló kampány célja, hogy 2010-re a tavalyinál 155
ezer tonnával kevesebb élelmiszerhulladék kerüljön a kukákba, ami 370 millió font sterling
megtakarítást jelentene a lakosságnak.
Az együttműködés
elsősorban a friss pékáruk, zöldségek és
gyümölcsök, tej és hústermékek
előállításával, csomagolásával,
raktározásával, forgalmazásával
kapcsolatos tevékenységekre terjed ki. A cél,
hogy a kosárba kerülő termékek minél
tovább frissek maradjanak illetve, hogy a kiszerelések
mértéke igazodjon az áruk eltarthatóságához.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >BMI: mérsékelt bővülés februárban
A 2024. évi tavaszi időszak mérsékelt bővülését követően június óta tartós…
Tovább olvasom >Újra növekedési pályán a biopiac
A globális biopiac 2023-ban újra növekedési pályára állt, elérve a…
Tovább olvasom >