Összefogtak az élelmiszerhulladék csökkentésért Nagy-Britanniában
A legnagyobb brit kereskedelmi láncok és élelmiszergyártók együttműködési megállapodást írtak alá.
A nemzeti hulladékkezelési
program WRAP keretein belül megvalósuló kampány célja, hogy 2010-re a tavalyinál 155
ezer tonnával kevesebb élelmiszerhulladék kerüljön a kukákba, ami 370 millió font sterling
megtakarítást jelentene a lakosságnak.
Az együttműködés
elsősorban a friss pékáruk, zöldségek és
gyümölcsök, tej és hústermékek
előállításával, csomagolásával,
raktározásával, forgalmazásával
kapcsolatos tevékenységekre terjed ki. A cél,
hogy a kosárba kerülő termékek minél
tovább frissek maradjanak illetve, hogy a kiszerelések
mértéke igazodjon az áruk eltarthatóságához.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Láthatatlan kockázat a láncban – Mikroműanyagok az élelmiszeriparban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Augusztusban négyhavi csúcsára ért fel a GKI konjunktúraindexe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Euromonitor: kényelemre, önkifejezésre és jóllétre vágyik a jövő fogyasztója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
