Összefogott a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség és a Magyar Utalvány Zrt.

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 01. 12. 11:30

Együttműködési megállapodást kötött a hazai kereskedők támogatása érdekében a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) és a Magyar Utalvány Zrt – írja a profitline.hu. A munkavállalóknak csekély értékű juttatásként adható új ajándékutalvány, a Nemzeti Utalvány beváltóhelyi hálózatához a megállapodás értelmében kedvezményesen csatlakozhatnak az MNKSZ tagjai.

 

A munkavállalók az új ajándékutalványt számos termék és szolgáltatás vásárlására költhetik, ami komoly segítség számukra az évkezdéskor. A beváltóhelyek, azaz a kereskedelmi egységek plusz forgalomhoz juthatnak a nehéz járványügyi időszakban. A vásárlásokból származó járulék- és ÁFA-bevétel-többlet pedig az államkasszát gyarapítja.

A hazai kereskedelmi és kereskedelemhez kapcsolódó szolgáltató vállalkozások érdekképviseleti szervezeteként működő Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Utalványt kibocsátó Magyar Utalvány Zrt-vel.

A Magyar Utalvány Zrt. a hazai cafeteria-piac új szereplője. A papír alapon forgalomba kerülő Nemzeti Utalvány, mint csekély értékű ajándék juttatásként való kifizetése több szempontból is kedvező a cégeknek. A bérnél jóval kedvezőbb, 2021-ben mindössze 37,76 százalékos adó terheli, ez pedig a jelenlegi helyzetben komoly költségmegtakarítást jelent a munkáltatóknak a plusz kifizetések tekintetében. A juttatás készpénzre nem váltható utalvány formájában fizethető ki a munkavállalóknak, illetve közvetlen hozzátartozóiknak, évente egyszer a minimálbér 10 százalékáig, vagyis személyenként 16 100 forintig.

„Mindkét szervezet küldetésének tekinti, hogy tevékenységével segítse a hazai vállalkozások és a magyar gazdaság fejlődését. Az együttműködési megállapodásnak köszönhetően tagjaink jelentős kedvezménnyel és sokkal gyorsabban válhatnak elfogadóhellyé, ami a jelenlegi gazdasági nehézségek közepette kiemelten fontos” – fogalmaz Neubauer Katalin, az MNKSZ főtitkára.

A közös fellépéssel a felek azonnali segítséget kívánnak nyújtani a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő magyar kereskedőknek. „A csatlakozásnál az MNKSZ-tagok jelentős kedvezményt kapnak, csökkentett regisztrációs díjjal és kezelési költséggel. Rövidítjük a jelentkezés feldolgozásának idejét és az utalvány visszaváltási és kifizetési ideje is csökken” – tájékoztat Ferenczi Róbert, a Magyar Utalvány Zrt. vezérigazgatója.

A papír alapú Nemzeti Utalvány a munkáltatók számára a jelentős adókedvezmény miatt lehet vonzó. A munkavállalóknak azért hasznos, mert a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben többségük jövedelme jelentősen visszaesett, és ezt a juttatást valóban a legszükségesebb dolgokra fordíthatják. A vásárlásokból származó járulék- és ÁFA-bevétel-többlet pedig az államkasszát gyarapítja. (profitline.hu)

Kapcsolódó cikkeink