Összefognak a kasszacsere károsultjai

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 08. 11:31

Az Érvek érdekvédelmi csoport egységes fellépésre buzdítja a kasszakárosultakat az interneten. Több tízezren maradtak állami támogatás nélkül azok közül, akik korábban a visszavont engedélyű kasszák közül rendeltek, vagy az eltűnt Patkós-Cassa Kft. ügyfelei voltak. Hiába rendeltek időben kasszát, a forgalmazók nem tudták április 30-ig bekötni a készülékeket, mert nem érkeztek meg a pénztárgépek. A gazdasági minisztérium a forgalmazókat teszi felelőssé a kialakult helyzetért, pedig legyártatni sem lehetett hirtelenjében 80-90 ezer kasszát.

penztargep-jo

Közös jogi lépéseket terveznek azok a kereskedők, akik elestek az állami támogatástól, miután nem sikerült a legutolsó, április 30-i határidőre sem üzembe helyezni a pénztárgépüket – írja a Magyar Nemzet csütörtöki száma. A közös fellépést az Érvek elnevezésű csoport szervezi, amely a facebookon toborozza a jelentkezőket. Az egyesülés szerint a tagjaik közül több száz károsultja van a kasszacserének, olyan vállalkozók, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy betartsák a jogszabályokat. Időben leadták megrendeléseiket, mégsem jutottak hozzá a pénztárgéphez.

A közös fellépésről akkor döntöttek, amikor kiderült, hogy a nemzetgazdasági tárca nem ad újabb haladékot az állami támogatás igénybevételére. Az április 30-i határidő azokra vonatkozott, akik a visszavont engedélyű SAM4S és S&E kasszákból rendeltek, illetve a megszűnt Patkós-Cassa Kft. ügyfelei voltak. Ők egyszer már befizették az előleget, vagy a vételárat, de önhibájukon kívül nem jutottak kasszához. Véleményük szerint továbbra is elvárható a szaktárca rugalmas hozzáállása. A minisztérium azonban többször közölte, nem lesz újabb határidő, aki nem kötötte be a pénztárgépét, az elveszíti az 50 ezer forintos állami támogatást.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/872-osszefognak-a-kasszacsere-karosultjai

Kapcsolódó cikkeink