Országszerte fákat ültet az 50 éves Auchan

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 10. 12:56

Az Auchan csoport 50. születésnapja alkalmából az Auchan Magyarország 12 áruháza országszerte összesen 600 őshonos fát ültetett el a héten, a természet javára és környező lakosok örömére. Ültettek fákat kerékpárutak mellé, iskolák környékére, de kórházak udvarára is.

Az Auchan Csoport idén ünnepli 50. születésnapját, ezért ezen a héten mind a 12 országban, ahol az Auchan jelen van, az áruházak 50-50 fát ültetnek azokon a településeken, kerültetekben, ahol áruházaik működnek. Magyarországon a helyszínek kiválasztása minden esetben a helyi önkormányzattal és civil szervezetekkel együttműködésben történt, mint ahogy a helyszínhez leginkább illeszkedő fafajták meghatározásában is kikérték a helyi közösségek véleményét.

“Felelős vállalatként szeretnénk megosztani ezt az ünnepet a minket befogadó közösségekkel, ily módon is megköszönve nekik a bizalmat, amellyel fogadtak, befogadtak minket. Örömmel tölt el bennünket hogy a nemzetközi kezdeményezés részeként, a héten lehetőségünk volt elültetni az Auchan 50 évét szimbolizáló 50-50 őshonos magyar fát azokon a településeken, ahol vállalatunk jelen van. Szívből kívánjuk, hogy nőjenek nagyra, adjanak árnyékot és örömöt mindazoknak, akik erre járnak” – mondta el Gillemot Katalin, kommunikációs igazgató.

Az 1961. július 6-án megnyitott egy textil üzemből átalakított áruház Roubaix-ben, az észak-franciországi város Hauts Champs negyedében. Ez volt az első Auchan hipermarket, amely akkoriban 800 m2-es eladóterében 30 főt foglalkoztatott. Ez a vállalkozás azóta 12 országot és több szakmát magába foglaló világbirodalommá nőtte ki magát. Ötszáznál több hipermarket, 750 szupermarket van a családi vállalkozás birtokában, s jelen van az ingatlangazdálkodási és a bank szektorban is. A mai napig is családi tulajdonban lévő, a tőzsdén nem jegyzett, a kereskedelem területén a világ 8. legnagyobbjaként nyilvántartott cégcsoport hipermarket ágazata 2010-ben 229 ezer embert foglalkoztatott a világ 12 országában. Magyarországon 1998-ban Budaörsön nyitott meg az első Auchan hipermarket, amelyet azóta 11 további áruház követett. Mára közel 5 600 embernek ad munkát, évente 30 milliónál is több vásárlót fogad – írja a tozsdeforum.hu..

Kapcsolódó cikkeink