Országos kampány indult a nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére
Országos kampány indult a nyúlhús-fogyasztás hazai népszerűsítésére a budaörsi Auchan áruházban. Az eseményen Nagy István, az agrártárca miniszterhelyettese és a promóció fővédnöke, dr. Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője, Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi szervezet és Terméktanács elnöke, valamint Balogh Gabriella, az Auchan beszerzési igazgatója indította útjára a kampányt. A megnyitón Bede Róbert mesterszakács készített ízletes nyúlételeket az érdeklődőknek. A következő hetekben országszerte több helyszínen lesz látványfőzés és kóstoltatás a kampány keretében, melynek célja, hogy minél többen megismerjék a nyúlhúsból készíthető ínyencségeket, azok élettani előnyeit és elkészítésének igen változatos módjait.
Az agrártárca miniszterhelyettese kiemelte, hazánk jelenleg Európa legnagyobb nyúlhús-exportőrének számít, ugyanakkor a hazai nyúlhús fogyasztásában a rangsor végén kullogunk. Itthon a becsült nyúlhús fogyasztás fejenként 2-3 dekagramm évente, míg például a mediterrán országokban ez meghaladja a 2 kilogrammot is. Nagy István felhívta a figyelmet a nyúlhús kedvező élettani hatásaira. A promóció céljáról pedig elmondta, azt szeretnék, hogy minél többen megismerjék a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módjait.
Dr. Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője elmondta, az AMC az elmúlt évtizedekben számos nagysikerű fogyasztásösztönző kampányt, áruházi akciót szervezett és bonyolított le. A most induló kampánnyal is az a céljuk, hogy segítsék a tudatos fogyasztói magatartás, az egészséges táplálkozás, a környezettudatos termékválasztás elterjedését, illetve a kiváló minőségű, hazai termékek piaci promócióját. A szóvivő kiemelte, az Agrármarketing Centrum fogyasztásösztönző kampányaival továbbra is aktív szerepet tölt be a magyar agrárium és élelmiszergazdaság versenyképességének javításában.
A Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke elmondta, hogy a kampány célja, hogy megismertessék a fogyasztókkal ezt a könnyen emészthető, zsírszegény, egészséges és ízletes fehér húst, hogy a nyúlhús minimum heti egyszer a magyar családok asztalára kerüljön. A nyúlhús gasztronómiai értéke is igen magas, talán nem véletlen, hogy a kiemelkedő konyhakultúrával rendelkező országokban gyakran kerül a családok asztalára. Számtalan kreatív módon elkészíthetőek a nyúl különböző részei, és bátran választhatóak akár az ünnepi menük csúcspontjának csakúgy, mint hétköznapi ebédek vagy grill partik ízletes főfogásának. A nyúlhús kedvező élettani hatásai alkalmassá teszik arra, hogy diétás étrenden élők, kisgyermekek és idősek is fogyaszthassák. Méltán mondhatjuk, hogy a nyúlhús a 21. század fehérje forrása.
Az Auchan áruházak a nyúlhús népszerűsítésére a széles termékkínálatban és a kedvező árakban látják a megoldást: állandó, széles választékkal várják a vásárlókat friss nyúlhús termékekből. A termékek között legnépszerűbbek a pecsenyenyúl lapocka, a nyúl apróhús, a pecsenye nyúl comb, de olyan különlegesség is megtalálható, mint a nyúlmáj. Balogh Gabriella, az Auchan Retail Magyarország beszerzési igazgatója elmondta, hogy bár a nyúlhús még csak közel 1%-át teszi ki a teljes hús forgalmuknak, de egyre népszerűbb. Az elmúlt évben az állandó, minőségi választéknak és a kedvező árnak köszönhetően kétszer annyi nyúlhúst értékesítettek áruházainkban, mint egy évvel ezelőtt, és bíznak abban, hogy a jövőben ez a húsféle még népszerűbb lesz.
Kapcsolódó cikkeink
Absolute Live: 16 éve a hazai sportitalok trendszettere
2008 óta etalonnak számít a funkcionális sportitalok piacán az akasztói…
Tovább olvasom >Limitált kiadású őszibarack és lime ízekkel jelentkezik a Pepsi idén nyáron
A grillpartik szerelmeseinek szánt italok a vállalat azon stratégiájába illeszkednek,…
Tovább olvasom >Ötven új in-store éttermet nyit a Pingo Doce
Foodservice kínálatának bővítésével akarja magát megkülönböztetni a Pingo Doce az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >