Országos elsősegélynyújtó képzések a Henkel támogatásával

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 10. 09:30

A Henkel Magyarország Kft. a Léghajó Programmal együttműködve országos eseménysorozatot indított. A társadalmi célú támogatás, melynek összege 2 millió forint, Budapest és 9 megye – köztük Borsod-Abaúj-Zemplén megye –, megközelítőleg 150 óvodájának nyújt lehetőséget arra, hogy pedagógusaik átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket kaphassanak a hirtelen kialakuló gyermekbetegségekről és az életet veszélyeztető balesetekről, valamint azok kezelési módjáról.

A Henkel Magyarország országos programjának célja, hogy az elsősegélynyújtó kurzusokon résztvevő óvónők olyan használható elméleti és gyakorlati tudásra tegyenek szert, amelyek segítségével határozottan és képzetten tudnak cselekedni veszélyhelyzet esetén. Az eseménysorozat keretében a Léghajó Program szakemberei – a vészhelyzeteket gyakorlatban is ismerő, évtizedes gyakorlattal rendelkező orvosok, diplomás nővérek – oktatnak az óvodásoknál előforduló leggyakoribb vészhelyzetekről, betegségekről és azok kezelési módjáról.

A Budapesten és 9 megyében (Pest megye, Nógrád megye, Somogy megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Békés megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Csongrád megye, Komárom-Esztergom megye) megvalósuló program, melynek támogatási összege 2 millió forint, közel 150 óvoda pedagógusának ad lehetőséget gyermek elsősegélynyújtó ismeretek elsajátítására. A megyék kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a képzések olyan helyre jussanak el, ahol erre a legnagyobb szükség van. A Henkel egy-egy kurzust azoknak a településeknek is felajánl, ahol a vállalat Magyarországon működik.


Borsod-Abaúj-Zemplén megyében két tanfolyam megtartását tette lehetővé a vállalat, melyekre június 2-án, csütörtökön és június 6-án, hétfőn került sor. A kurzusokon összesen 30 óvónő vett részt Miskolc, Sátoraljaújhely, Károlyfalva és Széphalom 18 óvodájából, ahova összesen 2825 gyermek jár. A képzésen részt vevő intézményeket a megadott szempontok alapján a Miskolci Önkormányzat és a Sátoraljaújhelyi Önkormányzat jelölte ki. A tanfolyamon részt vevő óvodák megkapták a Léghajó Program védjegyének számító matricát is, amely a szülők számára ad jelzés arra, hogy az intézményben elsősegélynyújtásból is felkészült óvónők dolgoznak.

A kurzuson részt vett óvodák Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: Miskolc: Brigád Úti Tagóvoda, Dózsa György Úti Tagóvoda, Belvárosi Tagóvoda, Brunszvik Teréz Tagóvoda, Batsányi János Tagóvoda, Szeder Úti Tagóvoda, Pitypang Óvoda, Avastető Óvoda, Százszorszép Óvoda, Bársony János Óvoda, Áfonyáskert Óvoda, Szinva-Népkerti Óvoda, Nyitnikék Óvoda, Sátoraljaújhely:
Hétszínvirág Óvoda, Esze Tamás Úti Tagóvoda, Partizán Úti Tagóvoda,
Károlyfalva: Károlyfalvi Tagóvoda, Széphalom: Széphalmi Tagóvoda.

Kapcsolódó cikkeink