Oroszországban gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése és csökkent a munkanélküliség februárban

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 04. 09:32

Oroszországban gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése éves szinten februárban, amikor történelmi mélypontra csökkent a munkanélküliség.

Az orosz statisztikai hivatal azt közölte, hogy a kiskereskedelmi forgalom növekedése 12,3 százalékra gyorsult februárban éves szinten a januári 9,1 százalékos bővülést követően. Elemzői várakozások átlagában szerényebb, 11 százalékos növekedés szerepelt februárra.

Az idei első két hónapban 10,7 százalékkal nőtt az orosz kiskereskedelmi forgalom a tavalyi azonos időszakkal összevetve. Szakértők szerint 2,2 százalékkal, kormányzati előrejelzések szerint pedig 3,6 százalékkal nő idén a kiskereskedelmi forgalom Oroszországban tavalyhoz képest, amikor 6,4 százalékkal bővült.

Ugyancsak a statisztikai hivatal közölte, hogy februárban történelmi mélypontra, 2,8 százalékra csökkent a munkanélküliség a januári 2,9 százalékról. Egy éve februárban a ráta 3,5 százalék volt. Hivatalos adatok szerint februárban a munkanélküliek száma 2 millió 109 ezer volt, 41 ezerrel kevesebb a januárinál.

Kapcsolódó cikkeink