Óriási magyar siker Amerikában: magyar pálinkafőzde nyerte el az “Év Lepárlója” díjat
Kiemelkedő minőség, kiváló ár-érték arány és szemet gyönyörködtető csomagolás – ezek voltak a legfontosabb bírálati kritériumok az USA Spirits Ratings nemzetközi szeszesital versenyen. A megmérettetésre 40 országból érkeztek nevezések, az Év Lepárlója (Distillery of the Year) díjat mégis egy magyar családi pálinkafőzde, az Árpád Pálinka Manufaktúra nyerte el.
De ezzel még nincs vége a sikereiknek: mindhárom nevezett termékük aranyérmet érdemelt, és a “Best Spirit by Package” (Legjobb csomagolású szeszesital), valamint a “Fruits Spirits of the Year” (Az év gyümölcspárlata) díjakat is a magyar családi vállalkozás hozta el.
Három termék, három arany, három különdíj
Az Árpád Pálinka Manufaktúra három különleges itallal indult az USA Spirits Ratings-en, a termékek pedig nem csupán aranyérmet, de a szakmai zsűri külön elismerését is kiérdemelték, és a Manufaktúra lett az “Év Lepárlója”.
- Árpád Classic Gin: 95 pont – aranyérem
- Árpád Paprika Gin: 94 pont – aranyérem – Legjobb csomagolású szeszesital
- Árpád Prémium Gyömbér Párlat: 90 pont – aranyérem – Az év gyümölcspárlata
Az Árpád Pálinka Manufaktúrának nem ez az első nemzetközi sikere: a Classic Gin nemrégiben az IWSC 2024 nemzetközi versenyen és a London Spirits Competition-ön szintén arany érmet érdemelt, több termékük pedig ezüst érmet kapott.
Az USA Spirits Ratings az egyik legrangosabb verseny a világon
Az USA Spirits Ratings egy meghatározó verseny a szeszesitalok világában, amit a több, mint 800 nevezett termék a világ 40 országából is nagyszerűen mutat. A megmérettetés célja, hogy valóban kereskedelmi és fogyasztó központú értékelést végezzenek, tehát olyan márkákat emeljenek ki, akik nem csak minőségiek, de valódi értéket is közvetítenek a vásárlók felé.
A bírák az iparág vezető szakértői: kis- és nagykereskedelmi hálózatok szakmai vezetői, fine-dining éttermek és a gasztronómia szakemberei a világ minden tájáról. A pontozás pedig szigorú, minden területen meg kell felelni a magas elvárásoknak. Na de lássuk a kritériumokat:
- Minőség (100 pont, kétszeres súlyozással): az értékeléshez kémiai elemzést végeznek és pontozzák a megjelenést, ízt, testességet, lecsengést
- Érték: (100 pont): a termék ár-érték aránya
- Csomagolás (100 pont): pontozzák a címkét, a palack formatervezését és a zárását.
Kapcsolódó cikkeink
A kötelező visszaváltási rendszer indokolatlan terhet ró a pálinkafőzdékre
A tavalyinál kisebb mértékű fagykárok kedvező hatással voltak a hazai…
Tovább olvasom >Nébih: 27 ginből 3 nem felelt meg az előírásoknak
A Szupermenta program termékteszt összehasonlító vizsgálatában 27 gint elemeztek, ebből…
Tovább olvasom >Sor került a 11. Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadójára
Az 11. alkalommal megrendezett Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny kiemelten…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új élelmiszer-biztonságért és kiskereskedelemért felelős hivatal jöhet létre Nagy Márton vezetésével
Nemzeti Kereskedelmi Hivatal néven új csúcsszervezet jöhet létre, ami a…
Tovább olvasom >K&H: A vállalkozások közel kétharmada tervez fejlesztést
A hazai mikro-, kis- és középvállalkozás többsége, 61 százalék tervez…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 8,2 százalékkal csökkent júniusban
2024 júniusában az ipari termelés volumene 8,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,7…
Tovább olvasom >