Óriás minőségi borfeldolgozót épít a Moet Hennessy Kínában

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 25. 07:27

A világ egyik vezető luxustermékeket gyártó és forgalmazó francia társasága a Luis Vuitton – Moet Henessy (LVMH) minőségi pezsgőbor gyártásának az előkészületeit tette meg Kínában – jelentette a Hszinhua hírügynökség kedden.

A borászat mintegy 67 hektáron alakul az északnyugat-kínai Ninghszia-huj (Ningxia Hui) autonóm terület Holan (Helan) hegyének szomszédságában. A helyi érdekeltségű vállalattal közös beruházásban résztvevő kínai fél az ország legnagyobb szőlészetét hozza létre, amelynek területe 6700 hektár körül lesz – jelentette ki a Ningxia Reclamation Group vezérigazgató-helyettese, Csang Li-min (Chang Limin).

A Moet Henessy világszínvonalú és ismert szőlőtermesztő és feldolgozó térséggé szeretné tenni Nyugat-Kínát, hogy kielégíthessék az egyre növekvő kínai és ázsiai pezsgőbor iránti keresletet – hangoztatta Chris Kostov Navarre, az LVMH Group elnöke a projekt indítása alkalmából.


A nagy múltú Henessy csúcsminőségű konyakmárkaként vált világszerte ismertté, 1971-ben társult a Moet and Chandonnal, s így lett vezető bor és szeszesital társaság. A cég 1987-ben lépett szövetségre a Louis Vuittonnal, s ezzel létrejött az LVMH, amelyet a világ egyik top luxus- és presztízscégeként emlegetnek – írja az MTI a kínai hírügynökség nyomán.

Kapcsolódó cikkeink