Önmelegítő, növényi alapú ételdoboz nyert innovációs díjat
Az ausztrál Royal Melbourne Institute of Technology és a holland Wageningen Egyetem diákjai nyerték a 2024-es ProVeg Food Innovation Challenge fődíját, egy önmelegítő, növényi alapú rizses Hanwoo-marhahús boxszal. A díjjal járó 3000 ausztrál dollár (kb. 1900 amerikai dollár) a CJ Foods koreai élelmiszeripari vállalat által kiírt feladatra készített megoldásért járt – a vállalat a ritka és drága Hanwoo marhahús növényi alapú helyettesítését kérte.
A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.
Az ételdoboz texturált borsófehérjéből készült „marhahúst”, rizst és zöldségeket tartalmaz. A beépített alkatrésszel működő melegítő funkció egy húzózsinórral aktiválható. Az ételdoboz a teljesen zárt és biztonságos, valamint újrahasználható fa evőeszközzel egészül ki.
Shirley Lu, a ProVeg Asia ügyvezető igazgatója szerint a versenyen szépen megmutatkozott a hallgatók kreativitása és eltökéltsége. A helyi alapanyagok, például a mungóbab, mikroalgák és gombák felhasználása globális együttműködésről tanúskodik, ami felgyorsíthatja a fenntartható élelmiszerrendszerek fejlesztését.
A második helyezett növényi alapú pekingi kacsát, míg a harmadik növényi alapú bárányt és ragacsos rizst készített. A zsűri az ötletekben rejlő piaci potenciált, egyediséget, megvalósíthatóságot és piacra lépési stratégiát értékelte. //
Kapcsolódó cikkeink
Zöldülő tányérok és poharak
A növényi termékek nemcsak egy meghatározott célcsoportnak szólnak, hanem egyre…
Tovább olvasom >Regisztráljon most látogatóként a Free From & Specialty Food & Wine Expo 2025 rendezvényre Bécsben!
Már megnyílt a regisztráció a Free From & Specialty Food…
Tovább olvasom >A MAVEG meghívására újra hazánkba jön Melanie Joy
Újfent Magyarországra látogat az egyik legismertebb vegán aktivista, a Harvard…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spórol, rákeres az interneten, akcióra vadászik – így vásárol Európa 2025-ben
Az európai vásárlók 58 százaléka továbbra sem számít vásárlóerejének javulására…
Tovább olvasom >Hamburgerkép 2025 – így esznek hamburgert a magyarok
Magyarország kedvence egyértelműen a marhahúsos hamburger, lehetőleg sok sajttal, baconnel,…
Tovább olvasom >A trappista sajt fogyasztását ösztönző kampány indult
Az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) is csatlakozott…
Tovább olvasom >