Onlinekassza-munkacsoportot hoz létre a kormány

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 12. 13. 12:35

Gyorsítana a kasszacserén a kormány, ezért munkacsoport alakult, amelyben a minisztérium, a NAV, a kiskereskedők képviselői, valamint az ásványolaj-forgalmazók és a gyógyszerkereskedők képviselői vesznek részt. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megerősítette, a határidő módosítása nem került szóba. Év végéig már csak 10 munkanap maradt arra, hogy a PC-s kasszák üzemeltetői megrendeljék a pénztárgépeket.

penztargep-nagykassza

Munkabizottság jött létre csütörtökön, hogy az átállás az online pénztárgépekre minél gördülékenyebben és egyszerűbben történjen, a vállalkozók, kereskedők számára minél kevesebb problémával valósuljon meg – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter.

A munkabizottságban részt vesznek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) munkatársai, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), az átállásban érintett fontosabb ágazatok – például a turisztika, a gyógyszer-kereskedelem, a kiskereskedelem és az ásványolaj-forgalmazók – képviselői, valamint azok is, akik a pénztárgépek szoftveres fejlesztésével, megrendelésével, gyártásával foglalkoznak.

Jelenleg több mint 120 ezer forgalmazói megrendelésről tudnak, a kereskedők többsége tehát már beadta az igényét. A nagykasszák cseréjével – ami alapvetően a patikákat, benzinkutakat, nagy élelmiszerláncokat, turisztikai kiszolgálókat, szállodákat érinti – külön foglalkozott a bizottság. Jelenleg kilenc nagykasszás, PC alapú engedély van, s a csütörtöki hírek szerint ez a folyamat is felgyorsul az év hátralévő részében – közölte Varga Mihály.

A munkacsoport mostani megbeszélésének egyik célja, hogy felhívják az érintettek figyelmét arra: közeleg a december 31-i határidő, azt követően a NAV kiemelten ellenőrzi a nagykasszás, PC-t használó vállalkozásoknál, hogy az átállás megtörtént-e.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/743-onlinekassza-munkacsoportot-hoz-letre-a-kormany

 

Kapcsolódó cikkeink