Online programokkal jelentkezik idén az Olasz Gasztronómiai Világhét
Online programokkal: filmvetítésekkel, webináriummal és főzőtanfolyammal jelentkezik az V. Olasz Gasztronómiai Világhét november 23. és 29. között.
A világhét idei első programjaként az Ízlés szerint fűszerezve (Quanto basta) című filmet vetítik a Távmozi platformon november 23-án 19.30-tól – közölte az MTI-vel a Budapesti Olasz Kultúrintézet. Francesco Falaschi játékfilmjében Arturo, a sikeres szakács ismétlődő dühkitörései miatt kénytelen közösségi szolgálatot teljesíteni egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó csoportban. Az élmény örökre megváltoztatja Arturo hozzáállását az élethez.
November 26-án, a Prágai Olasz Kultúrintézet programjához csatlakozva Massimo Montanari, a Bolognai Egyetem Kultúr- és Társadalomtörténeti Tanszékének egyetemi tanára, sok más könyv mellett a magyarul is olvasható Éhség és bőség – A táplálkozás európai kultúrtörténete című kötet szerzője tart előadást Pellegrino Artusi, az első gasztroblogger címmel.
A Zoom platformon meghirdetett webinar a híres gasztronómust és írót hivatott bemutatni, akinek A főzés tudománya és az étkezés művészete (La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene) című, 1891-ben megjelent kötete jelentős hatást gyakorolt az olasz gasztronómiára és kultúrára.
November 27-én egy online főzőtanfolyammal folytatódik a Gasztrohét programja: Domenico Cilenti séf avatja be nézőit a pugliai konyha titkaiba.
A Gasztrohét Gianni Di Gregorio Vénasszonyok nyara (Pranzo di Ferragosto) című, Arany Oroszlán-díjra jelölt filmjének vetítésével zárul november 30-án. A film hőse egy hatvan felé járó római férfi, aki mindennapjait az anyja gondozásával tölti. Anyagi problémái miatt elvállalja egy másik hölgy felvigyázását is, lakása aztán gyorsan tele lesz ismeretlen nénikkel, akikre vigyáznia kell.
A filmvetítéseken és webináriumokon az Olasz Kultúrintézet érvényes tagsági kártyájával rendelkező tagjai vehetnek részt, a részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött a www.iicbudapest.esteri.it honlapon. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Az ezüst korosztálynak szóló saját márkát vezetett be a Penny Olaszországban
November 7-től jelenik meg a Penny Italia üzleteiben a diszkont…
Tovább olvasom >A közelségre és fenntarthatóságra fókuszáló új üzleti modellt vezet be a Crai
Az olasz Crai élelmiszer-kiskereskedelmi lánc új üzleti modellt vezetett be,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >