Önkéntes vizsgálatokat kezdeményeznek a Koronás Tojás védjegy használói

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 09. 01. 11:35

A Koronás Tojás védjegyet használó tojástermelő vállalkozások is önkéntes vizsgálatokat kezdeményeznek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih) annak igazolására, hogy gazdaságaikban nem használnak fipronil alapú rovarirtó szereket. A vállalkozások hangsúlyozzák, hogy a Koronás Tojás védjeggyel forgalmazott étkezési tojások kiváló minőségűek és biztonságosan fogyaszthatók.

A Baromfi Termék Tanács tulajdonában lévő Koronás Tojás védjegyet használó tojáspiaci vállalkozások is csatlakoznak ahhoz a kezdeményezéshez, amely azt kívánja igazolni, hogy a közelmúltban előfordult, néhány fipronilos tojásszennyezési eset ellenére a hazai étkezési tojások biztonságosan fogyaszthatók. A védjegyet használó vállalkozások úgy döntöttek, hogy önkéntesen kezdeményeznek gazdaságaikban Nébih-ellenőrzéseket annak alátámasztására, hogy állatállományaikban nem használnak fipronil alapú rovarirtó szereket. Korábban a BTT-n belül működő Tojásszövetség intéző bizottságának tagjai is úgy határoztak, hogy maguk kérnek Nébih-vizsgálatokat fipronil-mentességük igazolására.


A Koronás Tojás védjeggyel (mely szimbólum megjelenik a csomagoláson, s magán a tojáson is) forgalmazott étkezési tojások továbbra is kiváló minőségűek – hangsúlyozzák a védjegyhasználó vállalkozások. Ezért a védjeggyel ellátott termékek semmilyen élelmiszerbiztonsági kockázatot nem jelentenek a fogyasztók számára.

Kapcsolódó cikkeink