Önkéntes munkával segítettek a Prologis kelet-közép-európai dolgozói

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 05. 23. 09:45

A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata a mai napon bejelentette, hogy kelet-közép-európai dolgozói május 20-án részt vettek a cég 4. alkalommal globálisan megszervezett önkéntes napján. Az IMPACT Day elnevezésű eseményen a lengyel, a cseh, a szlovák és a magyar Prologis munkatársak azzal töltötték napjukat, hogy rászoruló embereknek és szervezeteknek nyújtottak segítő kezet. Voltak, akik festettek, voltak, akik építettek, de olyanok is akadtak, akik kertészkedtek.

IMPACT Day Czech  Slovak Team

Lengyelország az autizmussal élőknek segített
A lengyel Prologis munkatársai az autizmussal élő gyerekeket és szüleiket segítő Synapsis mindennapjait igyekeztek szebbé tenni azzal, hogy az alapítvány terápiás szobáit és kertjét szebbé varázsolták.

Rászoruló gyerekek kaptak segítséget Csehországban és Szlovákiában
A cseh és szlovák csapat elhelyezésre váró gyerekeknek újított fel egy lakást. Az önkéntesek által választott laskovai Kangaroo Center otthonszerű környezetet teremt a fiatalkorúaknak, amíg azok visszatérhetnek szüleikhez, vagy nevelőszülőkhöz kerülnek. A gyermekotthon szebb lett, mint újkorában, miután a Prologis csapat kitakarított, kifestett és öt új díványt adományozott a Kangaroo Centernek.

Magyarország a zöld környezet megújításában jeleskedett
A magyar természetbarátok a Vácrátóti Arborétumban végeztek önkéntes munkát. Tevékenységük sokrétű volt: fából készült kukák és kerítések építésén túl, oszlopfestéssel, ösvénytakarítással és egy híd felújításával foglalatoskodtak. A vácrátóti botanikus kert több mint 150 különböző állat- és megszámlálhatatlan növényfaj otthona.

„A Prologis céges szinten és egyénileg is támogatja a jótékonykodást. A kollégáink szeretik, ha csoportként végezhetnek önkéntes munkát, ha a napi rutinon túl valami mással is foglalkozatnak közösen” – mondta Martin Polak, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője. „Az IMPACT Day alkalmával a munkatársaink közelebb kerülnek a társadalmi missziónkhoz és újabb lehetőséget kapnak, hogy a világ bármely pontján bekapcsolódhassanak jótékonysági tevékenységeinkbe.”

Világszerte körülbelül 1500 Prologis dolgozó jótékonykodott az IMPACT Day keretein belül, ebből 70-en tartoznak a kelet-közép-európai régióhoz. Az IMPACT Day üzenetében megtalálhatók a vállalat alapértékei: ezek az egység, a mentorálás, a szenvedély, a megbízhatóság, a bátorság és a csapatmunka.

Az IMPACT Day-en túl a Prologis 24 további fizetett órát ad évente az alkalmazottainak, amit jótékonyságra fordíthatnak a következő felosztásban: 16 óra a cég által támogatott jótékonysági eseményekre, 8 óra egyénileg választott nonprofit szervezet támogatására.

A kelet-közép-európai régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfoliója eléri a 4.3 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlan szolgáltatójának számít (2016. március 31-i adatok alapján).

Kapcsolódó cikkeink