Kedden jelölhet utoljára, ki kapja az idei Gundel-díjat
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére – számos társszervezet közreműködésével – 2024-ben is felhívást hirdet Gundel Károly-díjra jelölésre.
A díj, aminek elnyeréséről a szakma képviselői szavazhatnakA díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.
A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére 2024. szeptember 10. éjfélig.
Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapja alkalmából 2024. szeptember 20-án pénteken 11 órakor, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.
A kitüntetés átadása ünnepélyes keretek között, 2024. október 27-én az MVI Gálaebédjén kerül sor a Gundel étteremben, a részletekről később adunk tájékoztatást.
Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző, valamint oklevél.
Eddigi díjazottak:
- Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
- Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
- Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
- Csapody Balázs – 2017.
- Rosenstein Tibor – 2018.
- Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.
- Csizmadia László, Molnár Attila – 2020.
- Berkes Gyula, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd – 2021.
- Borbás Marcsi, Macsinka János – 2022.
- Pintér Katalin és Nyíri Sándor – 2023.
További információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon érhető el.
Kapcsolódó cikkeink
Újragondolt felszolgálási díjak
A szakmai szervezetek örömmel fogadták az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos…
Tovább olvasom >A szakma legnagyobb ünnepe
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven idén októberben is…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >