ÖMKI: újabb kisfilmekkel bővül a biogazdálkodást segítő videótár

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 11. 17. 11:25

Újabb kisfilmekkel bővül az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKI) biogazdálkodást segítő videótára – közölte az ÖMKI szerdán az MTI-vel.

 

További kisfilmek támogatják a biogazdálkodást

A csaknem 170 kisfilmet tartalmazó oldal hamarosan talajvizsgálatról szóló videóval bővül. Az összeállítás előzeteseként kifejtették, hogy a talajlakó élőlények, mikroorganizmusok állapota, a talajélet intenzitása egyszerű és környezetbarát módon, teafilter segítségével is felmérhető. A közlemény szerint ezt követően további kisfilmekkel bővül az ÖMKI youtube-csatornája.

Az intézet oldalán már csaknem 170 videó mutatja be a biogazdálkodás gyakorlati ismereteit. A korábbiak közül kiemelték többek között a palántanevelésről, a környezetbarát növényvédelemről, vagy a biokrumpli-termesztésről szóló kisfiljümet. Az összeállításokban tapasztalt és sikeres biogazdák mutatják a kertészeti és szántóföldi gyakorlataikat, amelyeket az intézet szakemberei a saját tapasztalataikkal egészítenek ki – írták.

A közlemény hangsúlyozta, hogy az ökológiai gazdálkodás folyamatos tanulást igénylő, tudásalapú művelési módszer, a termelőknek tehát szükségük van gyorsan elérhető, hiteles szakmai információkra. Az ÖMKI abban bízik, hogy az őszi munkák végeztével az érdeklődőknek több idejük lesz tanulmányozni a biogazdálkodásban bevált jó gyakorlatokat a videók segítségével. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink