Olé!

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 03. 28. 08:00

– Ahogy Magyarországon is különbözik a Ráday utcában és egy távoli kis faluban felszolgált gulyásleves, így a spanyol konyha is más a turisták által látogatott tengerparti területeken vagy az ország belső területein, vagy a hegyek között. A legnevesebb spanyol séfek az utóbbi hagyományok alapján főznek, és mi is ezt az autentikus spanyol gasztronómiát kínáljuk – állítja Luis Valle, a budapesti La Yerbabuena spanyol étterem tulajdonos-konyhafőnöke.A magyar vendégek által megszokott ízvilág nem különbözik a spanyol konyha ízeitől, az olívaolajat vagy a fűszereket itt is használják.
A hiteles receptek elkészítéséhez csaknem minden alapanyag rendelkezésre áll a magyar piacokon, de az étlap összeállításánál szempont volt, hogy azok az ételek szerepeljenek, amelyekhez semmit, vagy csak minimális különleges hozzávalókat kelljen Spanyolországból beszerezni. A beszerzést Luis Valle saját maga végzi el személyesen, minden reggel a piacon kezdve a napot.
Magyarországon egyre több vendéglátóhely ajánlja tapasbárként magát, de a hiteles spanyol konyhát magyar szakács csak fiatalon kikerülve, évek alatt tudná elsajátítani. A spanyolok imádnak vendéglátóhelyekre járni, sokan háromszor is egy nap – akárcsak reggel egy kávéra vagy délben egy könnyű ebédre. A Budapesten élő spanyol kolónia itt már alkalmazkodott a magyar viszonyokhoz, inkább csak este jönnek, de elfogadtak minket autentikus, otthoni ízeket kínáló helynek.

Kapcsolódó cikkeink