– Ahogy Magyarországon is különbözik a Ráday utcában és egy távoli kis faluban felszolgált gulyásleves, így a spanyol konyha is más a turisták által látogatott tengerparti területeken vagy az ország belső területein, vagy a hegyek között. A legnevesebb spanyol séfek az utóbbi hagyományok alapján főznek, és mi is ezt az autentikus spanyol gasztronómiát kínáljuk – állítja Luis Valle, a budapesti La Yerbabuena spanyol étterem tulajdonos-konyhafőnöke.A magyar vendégek által megszokott ízvilág nem különbözik a spanyol konyha ízeitől, az olívaolajat vagy a fűszereket itt is használják.
A hiteles receptek elkészítéséhez csaknem minden alapanyag rendelkezésre áll a magyar piacokon, de az étlap összeállításánál szempont volt, hogy azok az ételek szerepeljenek, amelyekhez semmit, vagy csak minimális különleges hozzávalókat kelljen Spanyolországból beszerezni. A beszerzést Luis Valle saját maga végzi el személyesen, minden reggel a piacon kezdve a napot.
Magyarországon egyre több vendéglátóhely ajánlja tapasbárként magát, de a hiteles spanyol konyhát magyar szakács csak fiatalon kikerülve, évek alatt tudná elsajátítani. A spanyolok imádnak vendéglátóhelyekre járni, sokan háromszor is egy nap – akárcsak reggel egy kávéra vagy délben egy könnyű ebédre. A Budapesten élő spanyol kolónia itt már alkalmazkodott a magyar viszonyokhoz, inkább csak este jönnek, de elfogadtak minket autentikus, otthoni ízeket kínáló helynek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >