Olcsón jutunk a jó minőségű eperhez
Olcsó és jó minőségű eper árasztja el a budapesti piacokat, előfordul, hogy már 380 forintért hozzá lehet jutni kilogrammjához , a legtöbb helyütt 500 és 1200 forint közötti a kilogrammonkénti ár – olvasható az inforadio.hu-n.
A jelentős árcsökkenés oka, hogy az időjárás „összehozta” az amúgy eltérő időpontban beérő gyümölcsfajtákat és a fóliás szezonnak is most van vége, ezért szinte valamennyi termelőnek rövid idő alatt értékesítenie kell az árut. Az olcsó, ugyanakkor jó minőségű gyümölcs szezonja azonban csak egy hétig tart.
Csizmadia György, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács gyümölcstermelői főbizottságának vezetője elmondta, hogy a piacokon, kisboltokban, és az utak mentén is ellenőrzi az eperárusokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal.
Jordán László elnökhelyettes közölte: több szempont szerint vizsgálódnak. Mint mondta: az olcsó magyar eper szezonja a szakemberek szerint még egy hétig tart, de a lekvárkészítő háziasszonyok így sem késnek le semmiről. Friss eper még biztosan lesz a magyar piacokon legalább három hétig. (Gál Ildikó, inforadio.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Orbán Viktor: jövőre reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés
Reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés 2025-ben Magyarországon –…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben a sertéshúságazat: emelkedő költségek, csökkenő fogyasztás és átalakuló szokások
Évek óta kihívásokkal néz szembe a hazai és az uniós…
Tovább olvasom >Az NGM tájékoztató levélben kéri az embereket, hogy költsenek
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztató levélben fogja értesíteni az önkéntes…
Tovább olvasom >