Olcsón jutunk a jó minőségű eperhez
Olcsó és jó minőségű eper árasztja el a budapesti piacokat, előfordul, hogy már 380 forintért hozzá lehet jutni kilogrammjához , a legtöbb helyütt 500 és 1200 forint közötti a kilogrammonkénti ár – olvasható az inforadio.hu-n.
A jelentős árcsökkenés oka, hogy az időjárás „összehozta” az amúgy eltérő időpontban beérő gyümölcsfajtákat és a fóliás szezonnak is most van vége, ezért szinte valamennyi termelőnek rövid idő alatt értékesítenie kell az árut. Az olcsó, ugyanakkor jó minőségű gyümölcs szezonja azonban csak egy hétig tart.
Csizmadia György, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács gyümölcstermelői főbizottságának vezetője elmondta, hogy a piacokon, kisboltokban, és az utak mentén is ellenőrzi az eperárusokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal.
Jordán László elnökhelyettes közölte: több szempont szerint vizsgálódnak. Mint mondta: az olcsó magyar eper szezonja a szakemberek szerint még egy hétig tart, de a lekvárkészítő háziasszonyok így sem késnek le semmiről. Friss eper még biztosan lesz a magyar piacokon legalább három hétig. (Gál Ildikó, inforadio.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >