Olasz recesszió
Olaszországban az elmúlt négy évben a retail szektorban 21 320-szal csökkent a boltok száma. Az olasz élelmiszergyártók szövetségének felmérése szerint ezen boltok fele az élelmiszerláncokból került ki. 2010 és 2014 között az élelmiszerekre költött pénz 7,9 százalékkal csökkent, ami komoly hatással volt az eladási láncokra. A vizsgált időszakban 21 ezer új élelmiszerbolt nyílt, ám 33 ezer zárt be. Az eladások tekintetében a hústermékek között tapasztalták a legnagyobb visszaesést az elmúlt négy évben.
Egy tanulmány szerint a boltbezárások azt eredményezhetik, hogy akár 8100 olasz településen megszűnhet az élelmiszer-forgalmazás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >