Olasz Hetek a Cora áruházakban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 04. 00:00

Az olasz élelmiszerek kedvelői az idén is kellemes élményeket szerezhetnek a Cora áruházakban megrendezett Olasz Heteken. A 2010. február 4-től induló akcióban az Emilia Romagna régió mutatkozik be.

A Pó-síkság szívében, az Adria és az Appenninek között található Emilia Romagna tartomány felülmúlhatatlan a konyha területén. Az itt készült élelmiszerek széles választékát kínálják vásárlóiknak a Cora áruházak.
A régióban előállított élelmiszerek, a Pármai sonka, a Parmezán sajt, a kiváló olasz tészták, a különféle paradicsom alapú termékek az olasz éléskamrák nélkülözhetetlen kincsei. A több mint 300 kiváló minőségű olasz termék között mindenki megtalálhatja a maga kedvencét, de új ízeket is kóstolhat sonkák, vagy felvágottak választékából, feltöltheti olívaolaj és „pasta” készletét is néhány újdonsággal.
A Pármai sonka kizárólag a környékről származó alapanyagokból készül. A jó tájolású, kellő légmozgást biztosító Parma környéki völgyekben érlelődik legalább egy évig. A mortadellát is itt, a tartomány székhelyén Bologna-ban „anyakönyvezték”.
Az olasz sajtok között királynőnek számító Parmigiano Reggiano évekig tartó érleléssel készül. Mellette a lágy sajtok közül az itthon is népszerű mozzarella és más olasz sajtkülönlegességek is szerepelnek a kínálatban.
Az egészséges táplálkozás hívei az olívaolajok és az olajbogyók gazdag választékából válogathatnak.
A tészta- és kenyérfélék legismertebb változatai is szerepelnek az akcióban.
Az édességek, kávék, borok és likőrök jól kiegészítik a választékot.
Bevásárlás közben több mint 300 akciós termék közül válogathatunk és áruházi kóstolókon is részt vehetünk.
A www.cora.hu microsite-on többet is megtudhatunk az Emilia Romagna régióról, letölthetünk ételrecepteket is, valamint részletes tájékoztatást kapunk az áruházi kóstolókról.

Kapcsolódó cikkeink