Olasz főzőtanfolyam és workshop Budapesten
A budapesti Mercure Budapest Korona szállóban Friuli Venezia Giulia, Olaszország észak-keleti tartományának képviselői tartottak gasztronómiai bemutatót és főzőtanfolyamot.
Olaszország évtizedek óta a magyarok kedvelt úti céljai közé
tartozik, népszerű az észak-keleti fekvésű Friuli is, amelynek klímája a tenger
közelsége miatt kellemesen meleg, de szinte soha sem forró. A különleges
összetételű termőtalajoknak és a rendkívüli mikroklímának köszönhetően a térség
a nagy hírű olasz élelmiszerek egyik kincsesbányája. Itt érlelődik a zamatos
San Daniele sonka és a Montasio sajt, híres a finom spárga és a ropogós
salátafélék. A tartomány tipikus ételei nemzetközi gyökerűek, megőrizve a
mediterrán, a venetói, a dalmát, a magyar, az osztrák, a szláv, török vagy
görög ízeket. A tenger gyümölcsei és a vadhúsok ugyanúgy jellemző alapanyagok,
mint a zöldségek gazdag választéka.
A rendezvényen először Walter Filiputti, író, újságíró és
étteremtulajdonos mutatta be Olaszország észek-keleti tartományát. Majd röpke
főzőtanfolyamot tartott két, Friuliból érkező olasz séf a legjellemzőbb helyi
alapanyagok felhasználásával. Ezt követően kezdődött el az olasz
élelmiszeripari workshop, amelynek keretében az Észak-Olaszországból érkező
borászok, sajtmesterek és sonkakészítők adtak kóstolót a tartomány jellegzetes
ízeiből.
A rendezvényt az Udinei Kereskedelmi Kamara támogatta.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megnyílt az FHA Szingapúr, hat kiállító az Agrármarketing Centrum standján
Több mint ötvenkét országból, mintegy ezerötszáz kiállító részvételével nyílt meg…
Tovább olvasom >„Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat: Infláción innen és túl
A „Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat alcíme idén „Infláción innen…
Tovább olvasom >A világ minden tájáról vonzza az iparági vezetőket a Fruit Logistica
A Fruit Logistica, a világ vezető gyümölcs- és zöldségipari szakkiállítása,…
Tovább olvasom >