Olasz főzőtanfolyam és workshop Budapesten
A budapesti Mercure Budapest Korona szállóban Friuli Venezia Giulia, Olaszország észak-keleti tartományának képviselői tartottak gasztronómiai bemutatót és főzőtanfolyamot.
Olaszország évtizedek óta a magyarok kedvelt úti céljai közé
tartozik, népszerű az észak-keleti fekvésű Friuli is, amelynek klímája a tenger
közelsége miatt kellemesen meleg, de szinte soha sem forró. A különleges
összetételű termőtalajoknak és a rendkívüli mikroklímának köszönhetően a térség
a nagy hírű olasz élelmiszerek egyik kincsesbányája. Itt érlelődik a zamatos
San Daniele sonka és a Montasio sajt, híres a finom spárga és a ropogós
salátafélék. A tartomány tipikus ételei nemzetközi gyökerűek, megőrizve a
mediterrán, a venetói, a dalmát, a magyar, az osztrák, a szláv, török vagy
görög ízeket. A tenger gyümölcsei és a vadhúsok ugyanúgy jellemző alapanyagok,
mint a zöldségek gazdag választéka.
A rendezvényen először Walter Filiputti, író, újságíró és
étteremtulajdonos mutatta be Olaszország észek-keleti tartományát. Majd röpke
főzőtanfolyamot tartott két, Friuliból érkező olasz séf a legjellemzőbb helyi
alapanyagok felhasználásával. Ezt követően kezdődött el az olasz
élelmiszeripari workshop, amelynek keretében az Észak-Olaszországból érkező
borászok, sajtmesterek és sonkakészítők adtak kóstolót a tartomány jellegzetes
ízeiből.
A rendezvényt az Udinei Kereskedelmi Kamara támogatta.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Employer branding az AI és a GenZ-k korában – A folytatás
November 27-én kerül megrendezésre a II. Marketing Art Employer Branding…
Tovább olvasom >Megvannak az Employer Branding Award nyertesei
A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) immár hetedik alkalommal hirdette…
Tovább olvasom >AI Night: Egy új korszak – Hogyan formálja át az AI az életünket, a munkánkat és a globális társadalmunkat?
Az AI fejlődése nemcsak technológiai szempontból hoz forradalmi változásokat, hanem…
Tovább olvasom >