Olasz főzőtanfolyam és workshop Budapesten
A budapesti Mercure Budapest Korona szállóban Friuli Venezia Giulia, Olaszország észak-keleti tartományának képviselői tartottak gasztronómiai bemutatót és főzőtanfolyamot.
Olaszország évtizedek óta a magyarok kedvelt úti céljai közé
tartozik, népszerű az észak-keleti fekvésű Friuli is, amelynek klímája a tenger
közelsége miatt kellemesen meleg, de szinte soha sem forró. A különleges
összetételű termőtalajoknak és a rendkívüli mikroklímának köszönhetően a térség
a nagy hírű olasz élelmiszerek egyik kincsesbányája. Itt érlelődik a zamatos
San Daniele sonka és a Montasio sajt, híres a finom spárga és a ropogós
salátafélék. A tartomány tipikus ételei nemzetközi gyökerűek, megőrizve a
mediterrán, a venetói, a dalmát, a magyar, az osztrák, a szláv, török vagy
görög ízeket. A tenger gyümölcsei és a vadhúsok ugyanúgy jellemző alapanyagok,
mint a zöldségek gazdag választéka.
A rendezvényen először Walter Filiputti, író, újságíró és
étteremtulajdonos mutatta be Olaszország észek-keleti tartományát. Majd röpke
főzőtanfolyamot tartott két, Friuliból érkező olasz séf a legjellemzőbb helyi
alapanyagok felhasználásával. Ezt követően kezdődött el az olasz
élelmiszeripari workshop, amelynek keretében az Észak-Olaszországból érkező
borászok, sajtmesterek és sonkakészítők adtak kóstolót a tartomány jellegzetes
ízeiből.
A rendezvényt az Udinei Kereskedelmi Kamara támogatta.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megvannak a Fenntarthatóság szimbóluma idei díjazottjai
A Trade magazin hatodszor hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot. A…
Tovább olvasom >Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2025 – Három nap a bor, a pezsgő és a kultúra jegyében
Szeptember 5–7. között immár 35. alkalommal várja látogatóit a Budafoki…
Tovább olvasom >Idén is megfizethető áron kaphatók a legnépszerűbb termékek a Szent István Napon
2025-ben is gazdag étel- és italkínálat fogadja az érdeklődőket a…
Tovább olvasom >