Olasz exportlehetőségeket mutat be három magyarországi városban a milánói főkonzulátus

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 04. 18. 11:05

Exportfejlesztési körbemutatót tart olaszországi piaci lehetőségekről magyar kis- és középvállalatok számára Győrben, Kaposvárott és Veszprémben április 23-26. között a milánói főkonzulátus – közölte a milánói főkonzul az MTI-vel.


Csiszár Jenő tájékoztatása szerint nem pusztán befektetés-ösztönző kezdeményezésről van szó, céljuk az olaszországi piaci környezet megismertetése, gyakorlati útbaigazítással a vállalkozók számára.
Hangsúlyozta, hogy a prezentációkkal hatékony, általános ösztönzést és célzott segítséget kívánnak nyújtani az olasz piacra egyébként is törekvő, vagy már meglévő együttműködéssel bíró, de fejleszteni és bővülni kívánó magyar cégeknek.
A találkozókat a három nyugat-magyarországi város kereskedelmi és iparkamarájával együttműködésben rendezik, amelyekkel a milánói főkonzulátus rendszeres szakmai kapcsolatban áll a tagvállalataik, valamint az olasz partnerek exportcélú kéréseivel kapcsolatos szolgáltatások és segítségnyújtás terén.
A magyarországi roadshow előadó vendége a Forumagenti olasz országos ügynökhálózat elnöke. A főkonzul kiemelte, hogy a Forumagenti olaszországi ügynökhálózati rendszere kulcsfontosságú segítség lehet a magyar vállalkozók számára a tájékozódásban, az üzleti kapcsolatépítéssel, beszállítási gyakorlattal, piaci struktúrával, valamint a kevésbé ismert, sajátos olaszországi üzleti szokásokkal kapcsolatban.
A KSH legfrissebb adatai szerint Olaszország részaránya a teljes magyar külkereskedelmi termékforgalomban 5 százalék. A magyar importban 4,8 százalékos részesedéssel Olaszország a 8., az exportban 5,1 százalékos részesedéssel a 3. helyen áll. (MTI, Sárközy Júlia)


Kapcsolódó cikkeink