Október 16. – Az élelmezési világnap
Az október 16-án tartott élelmezési világnap alkalmából minden évben olyan témák kerülnek fókuszba, mint az élelmezésbiztonság, az éhezés elleni küzdelem vagy a bolygóbarát étkezés. Sokan nem tudják azonban, hogy egyéni szinten is sokat tehetünk, ugyanis az otthonunkban kialakított, felelős élelmiszer-gazdálkodással, a tudatos konyhai kis- és nagyháztartásigép beszerzésekkel és egy kis odafigyeléssel mind hozzájárulhatunk egy élhetőbb jövő megteremtéséhez.
1979-ben az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), Romány Pál, magyar mezőgazdasági miniszter javaslata alapján nyilvánította október 16-át élelmezési világnapnak. Célja, hogy felhívja a figyelmet a szegénység és az éhezés problémájára és tudatosítsa az emberekben, hogy az otthoni felelős élelmiszer-gazdálkodás megteremtése könnyebb, mint hinnénk.
Éjszakai nassolás? – Az AdapTech tudja, de nem árulja el senkinek!
Számos Gorenje modell rendelkezik AdaptTech rendszerrel, amelynek fő feladata, hogy állandó hőmérsékletet tartson fenn a hűtőszekrényben, attól függetlenül, hogy mikor és milyen gyakran nyitják ki az ajtaját. A készülék lényegében figyeli a használati szokásokat és annak megfelelően állítja be működését, így megakadályozva a hőmérséklet emelkedését. Ennek köszönhetően az élelmiszerek tovább maradnak frissek, így csökkentve az élelmiszer-pazarlást.
A NoFrost Plus szuperereje
Az egyik legbosszantóbb dolog, amikor a jég felhalmozódása miatt nem fér több dolog a fagyasztónkba, miközben alig található benne néhány étel. Ennek a problémának a kiküszöbölésére fejlesztették ki a NoFrost Plus rendszert, ami az egyik leghatékonyabb a piacon. A fagyasztórekeszbe épített funkció megakadályozza a jégképződést, ami egyrészt alacsonyan tartja a készülék energiafogyasztását, emellett szükségtelenné teszi a leolvasztást és a belső tér állandó tisztítását is elfelejthetjük.
IonAir és MultiFlow 360°
Ezek a rendszerek ugyanis biztosítják, hogy egészen pontosan ugyanolyan hideg legyen az alsó fiókokban, mint az ajtó rekeszeiben, vagy akár a legfelső polcon.
A fejlett ventilátorrendszer a dinamikus hűtési technológia révén egyenletesen oszlatja el a levegőt és egyenlíti ki a hőmérsékletet az egész hűtőszekrényben. A negatív ionokkal dúsított levegő a természetes mikroklímát imitálja, amely révén az élelmiszerek hosszabb ideig őrzik meg frissességüket. Mi több, bármilyen típusú élelmiszert elhelyezhetünk bármelyik hűtőpolcon, hiszen megszűnnek a hőmérsékletkülönbségek.
Kapcsolódó cikkeink
A cél, hogy a Balaton ne csak nyári célpont legyen
A Balaton évtizedek óta a nyári kikapcsolódás ikonikus helyszíne Magyarországon.…
Tovább olvasom >Bab nélküli kávé: jönnek a környezetbarát megoldások
San Francisco egyik negyedében nemrég egy olyan kávéital debütált, amely…
Tovább olvasom >Több, mint jótékonyság – Milyen a jó CSR?
A CSR nem új fogalom – gyökerei az ipari forradalomig…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025-ben magához térhet a fogyasztás
Mi jellemezte a magyar gazdaságot az elmúlt negyedévben? Mikor kap…
Tovább olvasom >Hat év alatt megduplázódtak az élelmiszerárak Magyarországon
Az elmúlt hat évben az élelmiszerárak drasztikus emelkedésének lehettünk tanúi…
Tovább olvasom >Bevásárlóturizmus a szlovák határszélen: megéri átugrani?
Az északi vármegyékben egyre gyakoribb kérdés, hogy érdemes-e átruccanni Szlovákiába…
Tovább olvasom >