Ökóstojások
A világ legökóbb bárja kétségkívül a tokiói Gomi-Pit bár, amelynek ablakai egy hulladékfeldolgozóra néznek – nyilván mondani sem kell, nem azért, mert itt elviselhetőbbek az amúgy rettentően drága város ingatlanárai egy vendéglátós számára. A csak időnként működő helyre nem könnyű bejutni, pedig a „műsor” lényege az, hogy a falatozás és sörkortyolgatás közben a vendégek azt figyelhetik, hogyan markolják, roppantják, gyűrik, préselik a szemetet.A cél az emberek figyelmének felkeltése a növekvő mennyiségű hulladék problémájára, párbeszéd generálása a megoldás közös kutatása érdekében. A téma annál is égetőbb a szigetországban, hogy amióta Kína betiltotta a szemétimportot, sok óriáscég egyre nehezebben tudja kezelni a tevékenysége közben keletkező szemetét. Nem erre mondják, hogy fehér asztal mellett sok mindent el lehet intézni? //
Kapcsolódó cikkeink
Kinek kalap, kinek szivárvány – A nap videója
Színes vattacukor a tokiói Totti Candy Factory-ból.
Tovább olvasom >Tokió 2020 – A G7 vezetői támogatják Japán olimpiai elkötelezettségét
A világ hét legfejlettebb ipari országának (G7) vezetői támogatásukról biztosították…
Tovább olvasom >Teljes körű dohányzási tilalom Tokió éttermeiben
A tokiói olimpiára, illetve paralimpiára történő felkészülés jegyében teljes körűvé…
Tovább olvasom >További cikkeink
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az MKIK
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)…
Tovább olvasom >Filantróp megközelítéssel
Jelentős előrelépést ért el a munkaerőpiaci befogadás előmozdítása terén a…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >