Ökóstojások
A világ legökóbb bárja kétségkívül a tokiói Gomi-Pit bár, amelynek ablakai egy hulladékfeldolgozóra néznek – nyilván mondani sem kell, nem azért, mert itt elviselhetőbbek az amúgy rettentően drága város ingatlanárai egy vendéglátós számára. A csak időnként működő helyre nem könnyű bejutni, pedig a „műsor” lényege az, hogy a falatozás és sörkortyolgatás közben a vendégek azt figyelhetik, hogyan markolják, roppantják, gyűrik, préselik a szemetet.A cél az emberek figyelmének felkeltése a növekvő mennyiségű hulladék problémájára, párbeszéd generálása a megoldás közös kutatása érdekében. A téma annál is égetőbb a szigetországban, hogy amióta Kína betiltotta a szemétimportot, sok óriáscég egyre nehezebben tudja kezelni a tevékenysége közben keletkező szemetét. Nem erre mondják, hogy fehér asztal mellett sok mindent el lehet intézni? //
Kapcsolódó cikkeink
Kinek kalap, kinek szivárvány – A nap videója
Színes vattacukor a tokiói Totti Candy Factory-ból.
Tovább olvasom >Tokió 2020 – A G7 vezetői támogatják Japán olimpiai elkötelezettségét
A világ hét legfejlettebb ipari országának (G7) vezetői támogatásukról biztosították…
Tovább olvasom >Teljes körű dohányzási tilalom Tokió éttermeiben
A tokiói olimpiára, illetve paralimpiára történő felkészülés jegyében teljes körűvé…
Tovább olvasom >További cikkeink
MTÜ: csaknem 800 ezren vettek részt a Szent István napi ünnepségeken Budapesten
A mobilcella adatok alapján több mint 798 ezer mobiltelefonnal érkező…
Tovább olvasom >Online tanfolyam segíti a helyi turizmus fejlesztését
Elindult a Falusi Turizmus Fellendítését Célzó Oktatási Pályázat, amely gyakorlati…
Tovább olvasom >2040-re több mint 2,4 milliárd turista járja majd a világot
Az elmúlt évtizedekben a turizmus példátlan növekedést mutatott: 1975 és…
Tovább olvasom >