Ökóstojások

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 05. 15. 09:19

A világ legökóbb bárja kétségkívül a tokiói Gomi-Pit bár, amelynek ablakai egy hulladékfeldolgozóra néznek – nyilván mondani sem kell, nem azért, mert itt elviselhetőbbek az amúgy rettentően drága város ingatlanárai egy vendéglátós számára. A csak időnként működő helyre nem könnyű bejutni, pedig a „műsor” lényege az, hogy a falatozás és sörkortyolgatás közben a vendégek azt figyelhetik, hogyan markolják, roppantják, gyűrik, préselik a szemetet.A cél az emberek figyelmének felkeltése a növekvő mennyiségű hulladék problémájára, párbeszéd generálása a megoldás közös kutatása érdekében. A téma annál is égetőbb a szigetországban, hogy amióta Kína betiltotta a szemétimportot, sok óriáscég egyre nehezebben tudja kezelni a tevékenysége közben keletkező szemetét. Nem erre mondják, hogy fehér asztal mellett sok mindent el lehet intézni? //

Kapcsolódó cikkeink