Ők kapták az idei Gundel-díjakat

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 23. 12:30

Szeptember 23-án, Gundel Károly születésnapján, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra a magyar vendéglátó szakma legnagyobb elismerésének számító Gundel Károly-díj 2014-es díjazottjainak nevét. A Magyar Vendéglátók Ipartestülete által alapított díjat – első alkalommal – egy 16 szakmai szervezet képviselőiből álló grémium ítélte oda a legjobbként kiválasztottaknak.

Mint ismeretes, a szakmából és a szakmán kívülről is bárki jelölhetett a díjra olyan személyt, aki megfelelt a rangos szakmai kitüntetés feltételeinek. A jelöltek közül az MVI Etikai bizottsága választotta ki a legtöbb szavazattal rendelkezőek közül azt a hármat, akiket felterjesztett a szakmaközi Kitüntetési Bizottságnak. A Kitüntetési bizottság az idei évben egyhangúan úgy ítélte meg, hogy a javasolt személyek mindegyike kiérdemelte a különleges elismerést.
2014-ben Gundel-díjban részesült:
– Kalla Kálmán, aki számos jó nevű szálloda és a Gundel étterem séfjeként vált a hazai vendéglátás ikonikus szakácsává;

Kalla Kálmán

Kalla Kálmán

– Hamvas Zoltán, a Gerbeaud és a Michelin-csillagos Onyx étterem társtulajdonosa, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett többek között a Bocuse d’Or versenyen való magyar részvétel sikerében, és az annak 2016. évi európai döntője rendezési jogának megszerzésében;

Hamvas Zoltán

Hamvas Zoltán

– Posztumusz Gundel-díjat kapott Draveczky Balázs, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egykori felejthetetlen igazgatója, számos gasztronómiatörténeti könyv szerzője.

dr. Dravetzky Balázs

dr. Dravetzky Balázs

A díjjal járó emlékplakettet és kitűzőt – Ziedler Sándor ötvösművész munkáját –, valamint az elismerő oklevelet a díjazottak november 29-én ünnepélyes keretek között vehetik át az ipartestület éves gálavacsoráján

Kapcsolódó cikkeink