Octavian Dascalescu a BAT Hungary és a BAT Austria új vezérigazgatója

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 27. 00:00

2010. január 1-jével új vezérigazgatót neveztek ki a piacvezető British American Tobacco (BAT) Hungary élére. A magyarul kitűnően beszélő, román származású szakember Emil Moskofiant váltja a vállalat élén, aki 14 hónapig töltötte be ezt a posztot.

Octavian Dascalescu (39)  BAT-on belüli karrierjét a romániai leányvállalatnál kezdte 1997-ben. Eddigi pályafutása alatt több nemzetközi pozíciót is betöltött, többek között két évig dolgozott a BAT londoni központjában. Az új vezérigazgató Magyarországra érkezése előtt a BAT oroszországi leányvállalatánál dolgozott először mint kereskedelmi marketing és disztibúciós vezető, majd 2007 augusztusa óta mint a vállalat teljes marketing tevékenységért felelős igazgató.
Octavian Dascalescu Erdélyben született és a mai napig kitűnően beszél magyarul. Feleségével és gyermekével érkezett Magyarországra.
Kinevezését kommentálva Octavian Dascalescu elmondta: „Több okból is nagy örömmel érkeztem Magyarországra. Egyrészt a Magyarországon piacvezető BAT Hungary-ról a vállalatcsoporton belül is köztudott, hogy kivételesen profi disztribúciós csapattal és igen tehetséges, fiatal szakembergárdával rendelkezik, termékeink pedig közkedveltek a dohányosok körében. A vállalatban rejlő képességek elismerése az is, hogy szakigazgatóink és jómagam a magyar piac mellett az osztrák BAT csapat vezetésére is megbízást kaptunk. De személyesebb okom is van az örömre, hiszen mind Magyarország, mind pedig Ausztria közel áll a szívemhez: lenyűgöz a két ország történelme, kultúrája, szeretem az itt élő embereket és az itt található gyönyörű helyeket. Már nagyon régóta évente ellátogatok ide turistaként. És most, hogy itt dolgozom, a családommal együtt megszakítás nélkül élvezhetjük ennek a két csodálatos országnak a vendégszeretetét.”
Kapcsolódó cikkeink