Ocado: betáraznak a britek fermentált élelmiszerből 2023-ra
Az Ocado online kereskedő legfrissebb értékesítési adatai szerint a britek olyan fermentált élelmiszerekből táraznak be, mint a kimchi, a miso és a kombucha.
Az Ocado weboldalán a „fermentált élelmiszer” keresések száma az elmúlt héten több mint kétszeresére nőtt – 139%-kal –, így ez az egyik legtöbbet keresett kifejezés ebben a hónapban.
A fermentált élelmiszerek közül a legjelentősebb forgalomnövekedést az előző hónaphoz képest a nyers bio savanyú káposzta (+188%), a japán miso ramen (+95%) és a klasszikus kimchi (+65%) esetében tapasztalták.
Az új év általában új szokásokat is hoz, legalábbis egy ideig, így az Ocado állítása szerint a fermentált élelmiszereket is tartalmazó receptekre keresések száma is megugrott.
A fermentált termékek régóta népszerűek emésztést támogató hatásuk miatt.
Az Ocado online szupermarket a nemzetközi konyha inspirálta receptek egész sorát kínálja a fermentált gazpachótól a savanyú káposztával megszórt hot dogig.
A „kimchi” és a „kombucha” keresőszavak is egyre népszerűbbek, ami jól jelzi a fermentált ételek és italok növekvő népszerűségét.
Kapcsolódó cikkeink
Belép a kombucha piacra a Lipton
Új, kombucha termékcsaládot dobott piacra a Carlsberg Britvic Lipton márkája…
Tovább olvasom >Ocado: a közösségi média pörgeti a fehérjedús élelmiszerek iránti keresletet
A közösségi média trendek és a fogyasztók ultrafeldolgozott élelmiszerektől való…
Tovább olvasom >Robotizációba és az AI-ba fektet a spanyol Alcampo
A spanyol Alcampo áruházlánc 19,4 millió eurót költött egy teljesen…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >