Óbudán nyílik az első Kiváló Magyar Áruk Áruháza

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 04. 00:06

Hamarosan megnyílik az első Kiváló Magyar Áruk Áruháza Óbudán. Az elképzelések szerint a következő öt évben további több száz hasonló kereskedelmi egység kezdi majd meg működését az országban és a Kárpát-medencében.

Az új áruházláncot az alakuló, hozzávetőleg egymilliárd forintos alaptőkéjű Kiváló Magyar Áruk Áruháza Zrt. állítja fel.
Tamás Károly, a társaság elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a világválságból való kilábaláshoz az élelmiszer-termelés és az energia olcsóbb előállítása adja meg a kivezető utat: Magyarországnak mindkét területen jó adottságai vannak. A jó minőségű hazai agrártermékek forgalmazásának élénkítéséhez azonban szükség van egy önálló magyar áruházlánc megszervezésére.
Az elnök szerint az üzletekben az agrártárca szakzsűrije által kiemelkedően jó minőségűnek ítélt hazai élelmiszerek és más cikkek sorakoznak majd a pultokon. Jelenleg már csaknem félezer ilyen, Kiváló Magyar Élelmiszer emblémával ellátott termék szerepel a listán, közöttük sajtok, konzervek, húsok, tészták, biotermékek és italok.
Az új hazai áruházak hátterében a teljes termékpálya, a termelés, a felvásárlás, a feldolgozás és az értékesítés áttekinthető lesz, méghozzá a gazdák érdekeit szem előtt tartva. „Eddig a folyamatot aránytalanságok jellemezték. Az alacsony felvásárlási árak miatt a terméket előállító vállalkozók rosszul jártak, a láncolat többi szereplője pedig többszörös hasznot könyvelhetett el” – mondta.
Az elnök szerint az új, magyar áruházak láncolatát kiépítő társaság a több mint ezerféle hungarikum bemutatását, forgalmazását, exportját is célul tűzi ki. „A Kárpát-medencében évszázadok során felhalmozott anyagi és szellemi értékeket hordozó hungarikumok – mézek, borok, lekvárok, őshonos állatokból készült élelmiszerek – a maguk egyediségével megtalálhatják helyüket a világpiacon, és az idegenforgalom élénkítésében is szerepük lehet" – vélekedik Tamás Károly. A cég azt is tervezi, hogy várhatóan már áprilisban – szintén Óbudán – megnyitja az első Magyar Ízek Háza éttermet is, ahol hungarikumok állnak majd a gasztronómiai középpontjában – írja az MTI nyomán a HVG.

Kapcsolódó cikkeink