Nyulat szállít a Tetrabbit Kft. az orosz piacra

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 08. 12:00

A Tetrabbit Kft. október 24-től exportálhat nyúlhúst az orosz piacra – közölte az árbevételének 90 százalékát külföldön realizáló cég kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a világ vezető nyúltenyésztő országainak – Kína, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Magyarország – vállalatai közül a Tetrabbit Kft. a harmadik feldolgozó, amely jogosult nyúlhúst szállítani Oroszországba és az orosz vámunióhoz tartozó területekre.

Ezzel újabb lehetőség nyílt meg a Tetrabbit Kft., valamint a hozzá beszállító termelők, a Zika Szövetkezet, a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet, és a cég reményei szerint a “Nyúl-unk a munkáért” programba jelentkezett közösségek tagjai előtt.

Csúvár Zsolt, a Tetrabbit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a cég múlt évi árbevétele 4,5 milliárd forint volt. Az idén a cég menedzsmentje 4,8 milliárd forintos árbevétellel számol, mivel a válság ellenére is nőtt a kereslet a piacon.

A társaság árbevételének 90 százalékát külföldön realizálja. A várható orosz szállítások előreláthatólag a cég kivitelének 20 százalékát adhatják majd a jövőben – vélekedett az ügyvezető. Hozzátette: jelenleg csak Magyarország és Kína feldolgozó üzemei szállíthatnak nyúlhúst Oroszországba. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink