Nyugtat a Tesco Nagy-Britanniában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 03. 12. 11:10

Állja a vásárlók rohamát a Tesco és fel tudja tölteni a polcokat, nincs szükség pánikszerű vásárlásokra – olvasható a vállalat elnökének nyilatkozata a portfolio.hu-n. A vásárlói rohamok különösen a tésztákat, a wc-papírokat és a kézfertőtlenítőket érintették.

A közösségi média oldalakat ellepték a héten az üres polcokról és a kifosztott szupermarketekről készült képek Nagy-Britanniában, különösen a száraztészta és a wc-papír fogyott nagy sebességgel. A brit kiskereskedelmi lánc elnöke, John Allan nyugtat, hogy bár valóban bizonyos termékekre hatalmas a kereslet, például a zsebkendőkre és a kézfertőtlenítőkre, ez még nem olyan szintű, amit a cég beszállítói láncai ne bírnának el.

Nagyon sok termék van a beszállítói láncunkban, nagyon sok élelmiszer van a Tescóban és a többi szupermarketben, nem hinném, hogy bárki számára is indokolt lenne a pánikszerű vásárlás – nyilatkozta a BBC rádiójában. Mi, és biztos vagyok benne, hogy a versenytársaink is feltöltjük a készleteket amint tudjuk – tette hozzá.

A Tesco vezetője elmondta, hogy a cég, amelynek jelenleg 27,2 százalékos piaci részesedése van a brit piacon, legfeljebb csak nagyon rövid ideig, átmenetileg fog kifutni bizonyos termékekből.

Iparági források szerint múlt héten Nagy-Britanniában jelentősen megugrott a kiskereskedelmi forgalom, a napi forgalom mintegy 70 százalékkal nőtt a szokásoshoz képest. Jellemzően a karácsony előtti időszakban látni hasonló számokat, ami rendszerint az év legforgalmasabb időszaka.

Az online rendelések is elkezdtek felpörögni, látszik, hogy az emberek elkezdték kerülni a személyes kontaktust és a nagy mennyiségű megrendelésekhez kihasználják az online vásárlási lehetőségeket. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink