Nyugat-Európa meghódítására készül a CBA

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 01. 12:34

A párizsi nemzetközi mezőgazdasági szakkiállítás magyar standjának sikere azt mutatja, hogy a külpiacon igény van a kiváló minőségű magyar élelmiszerekre, ezért a CBA hungaricum delikát üzletek nyitását tervezi Párizsban, Berlinben, Brüsszelben és Londonban – nyilatkozta Fodor Attila, az élelmiszeripari üzletlánc kommunikációs igazgatója.

Kormányzati és vállalkozói összefogásban negyvenhét magyar termelő és gyártó mutatta be 327 termékét február 19. és 27. között a 48. Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítás magyar standján, Párizsban.

A CBA az Agrár Marketing Centrum és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésével létrejött kiállítás összköltsége több mint százmillió forint volt, amelyhez az Agrármarketing Centrum negyvenmillió forinttal járult hozzá meghatározott feladatok ellátásaként. Fodor Attila hangsúlyozta, hogy a magyar agrárium akkor tud versenyképes lenni, ha meg tudja veti a lábát a külföldi piacokon is.

A CBA tájékoztatása szerint a kiállítás ideje alatt több mint 20 ezer látogató kereste fel a magyar standot, 7500-an vásároltak magyar ételspecialitásokat és hungaricum termékeket.

A CBA kommunikációs igazgatója elmondta, hogy még keresik a hungaricum termékeket külföldön árusító üzletek pontos helyét, országonként eltérőek az adottságot, így nem lehet még pontosan, megmondani, mekkora befektetést jelent majd egy-egy bolt megnyitása. Cél olyan helyeken nyitni a hungaricum delikát üzleteket és a hozzájuk kapcsolódó gasztronómiát is felvonultató bisztrókat, ahol sokan megfordulnak.

Fodor Attila kiemelte: mivel társaságuk profitorientált, így hosszabb távon azzal számolnak, hogy beruházásaik megtérülnek. “Nem kergetünk délibábot, tudatában vagyunk annak, hogy ez nem egy rövid távon megtérülő beruházás, hanem egyfajta küldetés is a termékek külföldre juttatása” – mondta Fodor Attila.

A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a párizsi kiállítás modellje – vagyis az, hogy az Agrár Marketing Centrum, a Magyar Turizmus Zrt. és a CBA közösen szervezi meg a külföldi megjelenést – újszerű volt, és bevált. Szerinte van arra lehetőség, hogy ezt az új modellt tovább gondolják a szereplők a nemzeti érdekek mentén, az országimázs növelése érdekében – írja a vallalkozoinegyed.hu.

Kapcsolódó cikkeink