Nyugat-Európa kacsát eszik liba helyett
A libatermékek fogyasztása – részben a Négy Mancs lejárató kampánya, részben a válság miatt – csökkent Nyugat-Európában. Egyre több vevő vásárol liba helyett kacsatermékeket, így a magyar tenyésztők is a kacsatermelést fejlesztették idén.
A Baromfi Terméktanács szerint hamarosan enyhe túltermelés alakulhat ki a piacon, csökkentve az árakat:
"A libamell és a libacomb nemcsak hazánkban, de nyugaton is prémiumterméknek számít. Mivel áruk igen magas, a fogyasztók kevesebbet vásárolnak, vagy – vásárlási kosarukat átalakítva – a libát kacsatermékekre cserélik. Ez másfél vagy akár két euróval is olcsóbb kilónként."
A hazai tenyésztők – alkalmazkodva a megváltozott igényekhez – 2010-ben a kacsatermelést és -felvásárlást fejlesztették. Ennek hatására az elnök szerint a termelés volumene valószínűleg meghaladja majd a piaci igényeket, ami a nyári hónapokban átmeneti túltermeléshez vezethet – közli a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >