Nyugat-Európa kacsát eszik liba helyett
A libatermékek fogyasztása – részben a Négy Mancs lejárató kampánya, részben a válság miatt – csökkent Nyugat-Európában. Egyre több vevő vásárol liba helyett kacsatermékeket, így a magyar tenyésztők is a kacsatermelést fejlesztették idén.
A Baromfi Terméktanács szerint hamarosan enyhe túltermelés alakulhat ki a piacon, csökkentve az árakat:
"A libamell és a libacomb nemcsak hazánkban, de nyugaton is prémiumterméknek számít. Mivel áruk igen magas, a fogyasztók kevesebbet vásárolnak, vagy – vásárlási kosarukat átalakítva – a libát kacsatermékekre cserélik. Ez másfél vagy akár két euróval is olcsóbb kilónként."
A hazai tenyésztők – alkalmazkodva a megváltozott igényekhez – 2010-ben a kacsatermelést és -felvásárlást fejlesztették. Ennek hatására az elnök szerint a termelés volumene valószínűleg meghaladja majd a piaci igényeket, ami a nyári hónapokban átmeneti túltermeléshez vezethet – közli a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Uniós adó jöhet az ultrafeldolgozott élelmiszerekre és az alkoholos üdítőkre – készül az EU első kardiovaszkuláris akcióterve
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Baltikum felé nyit a magyar élelmiszerexport
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ipari alkoholgyártás: sokkal több mindenben jelen van, mint gondolnánk
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
