Nyolcmillió kilogramm hazai görögdinnye a Tescóban

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 07. 18. 11:37

Július 18-tól ismét csak magyar beszállítóktól származó görögdinnyét vásárol a Tesco. Idén az itthon értékesített 8 millió kilogramm hazai görögdinnye mellett az áruházlánc várhatóan ugyanennyit exportál majd a cseh, szlovák és lengyel piacra az ízletes magyar gyümölcsből.

160718_Tesco_Infografika_Magvas_tenyek_a_dinnyerol

Tavaly összesen 7 millió kilogramm fogyott a zamatos magyar görögdinnyéből, idén pedig várhatóan ezt is túlszárnyalja majd a forgalom: a Tesco 1 millió kilogrammal több hazai gyümölcs értékesítésére számít. A szezonban naponta átagosan 100-200 tonna görögdinnyét adnak el, egy melegebb nyári hétvégén pedig akár 300-400 tonna is fogyhat belőle. A hagyományos fajta mellett megtalálható a kínálatban többek között a magszegény, a mini, a sárga húsú, valamint a fekete héjú magszegény görögdinnye, a mézdinnye, a sárgadinnye, a gália sárgadinnye és a pielde sappo dinnye is.

Az elmúlt években a vállalat szoros kapcsolatot alakított ki a hazai termelőkkel. A magyar beszállítók elkötelezett partnereként arra törekszik, hogy a kiváló minőségű termékeket még szélesebb körben ismertté tegye, ezért a tavalyi évhez hasonlóan külföldön, a Tesco hálózatán belül is felkerül a polcokra az ízletes magyar görögdinnye.

Kapcsolódó cikkeink