Nyolc százalékkal emelkedett a svájci csokigyár forgalma
Elemzők által vártnál kevésbé nőtt a svájci Lindt und Sprüngli csokoládégyár tavalyi forgalma a lanyha globális gazdasági növekedés és a túl meleg nyár miatt – írja a tozsdeforum.hu.
A vállalat csütörtöki közlése szerint a tavalyi forgalom 7,9 százalékkal, 3,65 milliárd svájci frankra (1 svájci frank 288 forint) emelkedett. A Reuters által megkérdezett elemzők ennél nagyobb, 3,74 milliárd frank forgalomra számítottak.
A Lindt und Sprüngli 6-8 százalékkal tervezte növelni tavaly értékesítését. A cég szerint 2015 a nagy bizonytalanságok éve volt.
A vállalat közleménye szerint az erős frank, a csokoládékészítéshez szükséges nyersanyagok magas ára, az olajexportáló országok gyenge devizaárfolyamai, a deflációtól és a munkanélküliségtől való félelem és a terrorista fenyegetések közvetett hatásai mind befolyásolta a forgalmat, aminek nem tett jót a túl meleg nyár sem. A Lindt und Sprüngli március 8-án ismerteti tavalyi profitjára vonatkozó adatait. (tozsdeforum.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Sorban állnak az angyalhaj csokis fagylaltért
Elsőként készített fagylaltot angyalhaj csokoládéból Magyarországon Jakabfi Dávid patissier, a…
Tovább olvasom >A húsvéti csokoládévásárlás rejtett buktatói: 3 figyelmeztető jel, amire érdemes odafigyelni
Húsvét közeledtével megtelnek a boltok polcai színes csokinyulakkal és tojásokkal…
Tovább olvasom >79 millió dollárból fejleszti svájci Toblerone-gyárát a Mondelēz
Mondelēz International 79 millió dollárt (mintegy 65 millió svájci frankot)…
Tovább olvasom >További cikkeink
A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >Erős Pistás pogácsával rukkolt elő az Univer és a Lipóti Pékség
Omlós, mégis nagy erő van benne, egyesíti a túrós-tejfölös könnyedséget…
Tovább olvasom >Nem áll meg 2025-ben sem a SPAR fejlődése: két budapesti áruház újult meg 580 millió forintból
Mintegy 580 millió forintos beruházással megújult két budapesti SPAR szupermarket.…
Tovább olvasom >