Nyárson süti a sajtot a Kőröstej a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari kiállításán
Magyarországot önálló standdal egyedüliként a Kőröstej csoport képviseli a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari rendezvényén, a Gulfood kiállításon. Dubajban február 26. és március 2. között találkozhat a nagyközönség a világújdonságnak számító Hajdú gyros sajttal, amit a gyroshoz hasonlóan, nyárson sütnek, 7 kilogrammos tömbökben.
Egyedi standon mutatja be a Kőröstej csoport különleges sajtjait, illetve Magyarországot a dubaji Gulfood Show-n, amely a világ vezető, évenként megrendezett gasztronómiai szakkiállítása. A gasztronómia, a kiskereskedelem és a vendéglátás egyik legnagyobb seregszemléjén 120 ország képviselői vesznek részt február 26. és március 2. között a dubaji World Trade Centerben. Idén is a legújabb étel- és italkülönlegességek, legfrissebb konyhatechnikai eszközök, legnívósabb márkák kapnak helyet az 5 napos, különleges gasztronómiai eseményen.
A Kőröstej, amely Magyarország legnagyobb sajtgyártója és egyik legjelentősebb élelmiszer-exportőre, a rendezvényre világújdonsággal készül. „Az új Hajdú gyros sajthoz hasonló termékkel eddig egyetlen sajtgyártó sem jelentkezett a piacon. Ez az innovatív termék a gyros húsok helyettesítője, ami ráadásul a grillen is ugyanúgy viselkedik, mint a húsok. Semmilyen különleges előkészítést vagy kezelést nem igényel. Alapanyaga a sajtolimpián aranyérmet nyert, ma már idehaza is népszerű Hajdú grill sajt. A fejlesztés során ennek receptjét és gyártási technológiáját úgy alakítottuk ki, hogy akár 7 kilogrammos tömbökben is lehessen sütni, függőleges nyárson. Ez a Halloumi típusú sajt hő hatására nem olvad, viszont szépen pirul, íze kellemesen sós” – jellemezte a sajtot Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej csoport tulajdonosa.
Az 5 kontinens több mint 40 országába több százféle terméket szállító Kőröstej csoport élen jár a magyar sajtok külföldi népszerűsítésében. A párizsi SIAL Nemzetközi Élelmiszeripari Szakkiállításon és a kölni Anugán is rendszeresen nagy feltűnést kelt sajtspecialitásaival a vállalatcsoport, mely az ausztriai „Käsiade” Sajtolimpiáról már két aranyérmet hozott haza a Hajdú grill sajttal és joghurtsajttal.
Kőröstej
A Kőröstejet a libanoni származású, orvosi diplomáját Magyarországon megszerző Dr. Riad Naboulsi alapította 1989-ben. Mára Magyarország egyik legnagyobb sajtgyártójává és élelmiszer-exportőrévé vált. Egyedülálló technológiával és világszínvonalú berendezésekkel felszerelt gyáraiban kiváló minőségű sajtokat készít. Fő profilja a kashkaval, grill sajt, parenyica, halloum, labneh-joghurtsajt, trappista és krémfehér sajtok gyártása, belföldi és export értékesítése. Termékei a hazai piacon kívül a Közel-Kelet szinte valamennyi országában és az Európai Unió számos országában keresettek. Az elmúlt években 5 kontinens 40 országába exportáltak sajtokat, ebből több mint 30 országba Hajdú márkanév alatt.
Kapcsolódó cikkeink
Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Minden szempontból meggyőzően teljesített az idei EuroCIS
A kiskereskedelem jövője a technológiáról és az innovációról szól, amelynek…
Tovább olvasom >Hajdú áfonyás-jalapeños grillsajt 240 g
A Hajdú grillsajtcsalád jelentős nemzetközi sikerei mellett hosszú évek óta…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megnyílt az FHA Szingapúr, hat kiállító az Agrármarketing Centrum standján
Több mint ötvenkét országból, mintegy ezerötszáz kiállító részvételével nyílt meg…
Tovább olvasom >„Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat: Infláción innen és túl
A „Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat alcíme idén „Infláción innen…
Tovább olvasom >A világ minden tájáról vonzza az iparági vezetőket a Fruit Logistica
A Fruit Logistica, a világ vezető gyümölcs- és zöldségipari szakkiállítása,…
Tovább olvasom >