Nyár, tequila, Paloma
A nyár meghódítja a tequilát, a tequila meghódítja a nyarat: a korábban jellemzően shortként és rövid koktélban fogyasztott népszerű italfajtát – a ma trendjeinek megfelelően – egyre többen isszák long drinkben. De ki csodálkozik ezen a konyakos koktélok és a jégre öntött champagne-ok korában! Pedig a tequila is azon kevés italok közé tartozik, amely szigorú feltételekhez kötve, csak egy bizonyos területről származhat, és kizárólag a kék agavéból lehet előállítani. A növények 8-12 év alatt érik el a megfelelő minőséget ahhoz, hogy le lehessen őket szüretelni.
Nos, ehhez a különleges italhoz fejlesztették ki – kimondottan a mexikói Guadalajarában működő Destileria Sierra számára – a rózsaszín húsú grapefruittal készülő Paloma Lemonade-et. A látványos és egyedi ízvilágú Paloma Margarita koktél keverése egyszerű: töltsük fel a poharat jéggel, majd öntsünk rá 4 cl Sierra Tequilát, húzzuk fel Paloma Pink Grapefruit Lemonade-del és díszítsük egy szelet lime-mal.
A Sierra Tequilát és a Paloma Pink Grapefruit Lemonade-et a Heinemann Testvérek Kft. forgalmazza. (x)
Kapcsolódó cikkeink
3 +1 érdekesség a hatékony hidratálásról
A nyári meleg közeledtével különösen fontos, de egyébként sem lehet…
Tovább olvasom >Intelligens italpromóció – A nap képe
Hogy miért kevernek az emberek koktélokat egyre gyakrabban otthon, annak…
Tovább olvasom >Koktélok aranyáron: luxusbárok a világ körül
A világ vezető bárjai nem csupán prémium italválasztékukkal és egyedi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hő a mélyből: kiaknázatlan kincs a magyar geotermia
Bár Magyarország kiváló geotermikus adottságokkal rendelkezik, a termálhő jelenleg csak…
Tovább olvasom >A fenntartható turizmus fejlesztését segítő uniós program indult Szegeden
A fenntartható turizmus fejlesztését segítő, 2,5 millió eurós (mintegy egymilliárd…
Tovább olvasom >A vendéglátóhely-nevek és a brit humor – A nap képe
Az angolok imádják a(z angol) humort, láthatóan még a vendéglátóhelyek…
Tovább olvasom >