Nyár, tequila, Paloma
A nyár meghódítja a tequilát, a tequila meghódítja a nyarat: a korábban jellemzően shortként és rövid koktélban fogyasztott népszerű italfajtát – a ma trendjeinek megfelelően – egyre többen isszák long drinkben. De ki csodálkozik ezen a konyakos koktélok és a jégre öntött champagne-ok korában! Pedig a tequila is azon kevés italok közé tartozik, amely szigorú feltételekhez kötve, csak egy bizonyos területről származhat, és kizárólag a kék agavéból lehet előállítani. A növények 8-12 év alatt érik el a megfelelő minőséget ahhoz, hogy le lehessen őket szüretelni.
Nos, ehhez a különleges italhoz fejlesztették ki – kimondottan a mexikói Guadalajarában működő Destileria Sierra számára – a rózsaszín húsú grapefruittal készülő Paloma Lemonade-et. A látványos és egyedi ízvilágú Paloma Margarita koktél keverése egyszerű: töltsük fel a poharat jéggel, majd öntsünk rá 4 cl Sierra Tequilát, húzzuk fel Paloma Pink Grapefruit Lemonade-del és díszítsük egy szelet lime-mal.
A Sierra Tequilát és a Paloma Pink Grapefruit Lemonade-et a Heinemann Testvérek Kft. forgalmazza. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Koktélkifestő
A koktélok, kávék, desszertek ízesítésére használt szirupok és szörpök szó…
Tovább olvasom >A világ legnépszerűbb klasszikus koktéljai
A Drinks International szaklap minden évben elkészíti Top 50-es klasszikuskoktél-listáját,…
Tovább olvasom >A meleg nyárban bíznak idén is a sörgyártók
Bár a nagy sportesemények átmenetileg pozitív hatást gyakorolnak a sörfogyasztás…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >