Nyár 2011 akció a Balatonnál a megelőzés érdekében

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 08. 12:25

A korábbi évek gyakorlatával szemben nem a büntetés, hanem a segítő szándék jellemezte a Somogy Megyei Kormányhivatal nagyszabású, tíznapos balatoni ellenőrzési akcióját, melynek célja a megelőzés és a felvilágosítás volt; a vállalkozók visszajelzései szerint is segítőkészebbek és megértőbbek voltak az ellenőrök – közölte a kormányhivatal.

A közlemény szerint a főszezon előtti – július 3-án véget ért – összevont ellenőrzés során dél-balatoni szállodákat, panziókat, vendéglátóhelyeket, butikokat és kisebb egységeket, összesen 123 kis- és középvállalkozást kerestek fel népegészségügyi, fogyasztóvédelmi, élelmiszerbiztonsági, állategészségügyi és munkavédelmi szakemberek.


A kis-és középvállalkozások évről-évre egyre jogkövetőbbek – összegezte a tapasztalatokat közleményében a kormányhivatal.

Mint írták: a múlt hét végén lezárult Nyár 2011. akció során az ellenőrzések mintegy ötödében tártak fel kisebb-nagyobb, sokszor csak adminisztrációs jellegű szabálytalanságot. A hatóságok a hiányosságok pótlására kötelezték az érintetteket, pénzbírság kiszabására azonban egy esetben sem került sor.

Az akció félidejében Siófokon és Balatonlellén a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) megyei szervezetével közösen vállalkozói fórumokat is tartottak, ahol a résztvevők gyors és szakszerű válaszokat kaptak, az érdekképviselet kiadványain keresztül pedig a vállalkozásokat érintő tudnivalókról több mint 700 somogyi egység kapott tájékoztatást – olvasható a kormányhivatal tájékoztatójában, melyben jelezték: a vállalkozók továbbképzését szeptembertől Kaposváron folytatják a többi között munkaügyi, fogyasztóvédelmi, élelmiszerbiztonsági, élelmiszerhigiéniai, minőségügyi témakörökben – írja a vallalkozoinegyed.hu.

Kapcsolódó cikkeink