Növényi alapú táplálkozásról szóló szimpózium a Vegetáriánus Fesztiválon
Növényi alapú táplálkozásról szóló szimpózium, előadások, relaxációs foglalkozások, ételkóstolók, öko- és bio-termékbemutatók, zenei és tánc-programok, valamint filmvetítések is várják az érdeklődőket a 21. Vegetáriánus Fesztiválon, amelyet augusztus 26-án és 27-én rendeznek meg Budapesten a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.
Az ingyenes rendezvényen lesz „főzőszoba” is, ahol különféle ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, valamint idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg az első budapesti szakmai szimpóziumot a növényi alapú táplálkozásról. Az esemény idei arca Hevesi Tamás lesz, aki közel 30 éve maga is vegetáriánus – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
Az esemény első napján a színházteremben kezdődik az első budapesti szakmai szimpózium a növényi alapú táplálkozásról, ahol többek között szó lesz a vegetáriánus étrend hatása mögött rejlő molekuláris biológiai mechanizmusokról. Rodics Katalin kutató biológus, a Greenpeace munkatársa a nagyüzemi állattartás egészségünket és környezetünket károsító hatásairól beszél, míg Tamasi József a vegán étrenddel kapcsolatos klinikai tapasztalatokat ismerteti.
Ezzel párhuzamosan több teremben is folynak programok. Szó lesz még többek között a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról, a gluténmentes étrendről, a várandósság és az egészséges táplálkozás kérdéseiről, valamint az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből való gyógyulásról is.
Az esemény második napján Pásztor Judit arról beszél, hogy speciális étrenddel hogyan előzhetőek meg, vagy tarthatók kordában bizonyos betegségek. Nagy Szaffina a színházteremben a vegán étrendről tart előadást, míg Jankovich Tibor tanácsadó segít eligazodni azoknak, akik szeretnének átváltani a vegetáriánus vagy vegán életmódra.
Idén is lesz „vegán mozi” – ahol számos ismeretterjesztő és dokumentfilmet vetítenek, de a fesztivál több zenei és tánc-programot is kínál. Az esemény az Igazi Szeretet-musical DVD bemutatójával zárul, melynek zenéjét az Oscar- és ötszörös Emmy-díjas Bill Conti szerezte.
A szervezők célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával – írták a tájékoztatóban. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben
Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben a…
Tovább olvasom >Minden kultúrában hódít az olvadt sajt
A svájci fondue-t, a grúz hacsapurit és az amerikai mac…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nyárindító bor és pezsgő ünnep a Szabadság téren
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep…
Tovább olvasom >Megnyitott a dubaji Gulfood, 24 kiállító az AMC standján
A világ vezető élelmiszeripari szakkiállításai közül az egyik a dubaji…
Tovább olvasom >Kihirdették a 10. jubileumi K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit
Tizedszer hirdették ki a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyerteseit.…
Tovább olvasom >