Új növényi alapú pizzával kísérletezik a Pizza Hut és a Beyond Meat az Egyesült Királyságban
A növényi alapú termékeket gyártó vállalat legújabb pepperoni feltétje januártól lesz elérhető korlátozott ideig. A cég hasonló együttműködésekkel az Egyesült Államokban nehezen tudott teret nyerni.
A Beyond Meat és a Pizza Hut Beyond Pepperoni elnevezésű feltéttel vezet be új terméket az Egyesült Királyságban – jelentették be a vállalatok közös közleményben.
A két pizzán és egy kívül ropogós, belül sajttal és egyéb finomságokkal töltött, hajtogatott különlegességen, azaz Melt-en szereplő pepperoni feltét januártól lesz elérhető a Pizza Hut Egyesült Királyságbeli éttermeiben korlátozott ideig, illetve amíg a készlet tart.
A vállalatok arról nem nyilatkoztak, hogy amennyiben az együttműködés sikeresnek bizonyul, fontolóra veszik-e a termék állandóvá tételét vagy kiterjesztését kínálatukban. A Beyond Meat és a Pizza Hut azt állítja, hogy a Z-generációs brit fogyasztóknak becslések szerint 80%-a szeretné kipróbálni a növényi alapú pepperoni pizzát.
Európa mostanság szilárd piacot jelent a növényi alapú kínálat számára. A GFI Europe adatai szerint a növényi alapú élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma a régióban 2022-ben elérte az 5,8 milliárd eurót (6,4 milliárd dollár), ami 6%-kal magasabb, mint 2021-ben és 21%-kal magasabb, mint 2020-ban. A Beyond Meat ennek a fejlődésnek az egyik legnagyobb haszonélvezője.
Nem ez az első alkalom, hogy a Pizza Hut együttműködésbe kezd a Beyond Meat-tel. Néhány évvel ezelőtt a vállalatok az Egyesült Államokban teszteltek korlátozott ideig növényi alapú pepperoni- és kolbász-feltétet.
A termék mindössze egy héttel azután debütál, hogy egy elemző szerint a Beyond Meat „túlélési üzemmódba” kapcsolt, és felmerült annak kockázata, hogy a vállalkozás ellehetetlenül az üzletmenet romló tendenciái és a negatív cash flow miatt.
Kapcsolódó cikkeink
Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett,…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója arra figyelmeztetett egy…
Tovább olvasom >A Veganuár™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc-partnere a Lidl volt
Csatlakozott a Lidl Magyarország a Veganuár™ 2025 kezdeményezéshez, mely arra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >